Se plânge de condițiile de la azilul de bătrâni din Novaci

Un localnic din Novaci se plânge de condițiile pe care trebuie să le suporte vârstnicii de la Căminul de Bătrâni din Localitate. Liviu Popescu a povestit pentru Radio Infinit care sunt nemulțumirile sale, având în vedere că mama sa este internată acolo. Acesta spune că mama sa paralizată nu beneficiază de îngrijirea pe care o merită, în sensul că nu este schimbată la timp, iar alimentația nu este pe măsură.

Liviu Popescu a sesizat că bătrânii de la Centrul din Novaci nu sunt îngrijiți, nu beneficiază de o alimentație diferențiată și nu au nici hârtie igienică. ”În primul rând sunt nemulțumit de situația igienei care există în acest local datorită faptului că nu există personal suficient și nu și-au primit la timp salariile. Acum două zile am fost la ea și mi s-a spus că nu au pampers ca să o schimbe până joi. Cred că femeile stau neschimbate. Am întrebat și dacă există hârtie igienică și mi s-a răspuns că nu. Alimentația era relativ bunișoară, însă nu se ține cont de faptul că există diabetici, că există persoane care nu au voie să mănânce sărat. Ei fac mâncarea la general”, spune Liviu Popescu. Acesta se plânge și de lipsa de personal cu care se confruntă acest centru. ”De asemenea sunt 30 sau 32 de persoane internate și la ora actuală există o singură infirmieră pe tură și o asistentă de regulă de noapte. Deci ziua medicamentele ca să le ia nu e posibil că dă la una, dă la ailaltă. Ea fiind paralizată necesita masaj, asistență medicală, ceea ce eu acasă am făcut , dar ducând-o acolo trebuia ca cineva să se ocupe. S-au ocupat o perioadă la început, dar după nu pentru că asistentele sunt în concedii”, mai povestește omul.

Omul nu are loc de muncă și trăiește tot din pensia mamei sale. Așa că a cerut primăriei să îl sprijine cu un loc de muncă, dar spune că încă nu s-a rezolvat nimic.

Primarul îi dă loc de muncă

Primarul din Novaci, Dumitru Leuștean a luat la cunoștință cele sesizate de localnic, însă și-a adus aminte că acesta nu a mai plătit de trei luni cazarea la cămin și că nici munca nu îi prea place. ”La ultimele discuții pe care le-am purtat acolo cu șeful de serviciu al căminului mi s-a spus că are pe stoc materialele igienico-sanitare și de joi intră în vigoare cealaltă comandă. Referitor la domnul Liviu Popescu știm situația, că în ziua în care vine poștașul cu pensia el așteaptă poștașul și nu permite banilor să meargă la cămin pentru asigurarea cheltuielilor pe care le are mama sa. Bineînțeles că are o restanță de trei luni de când nu și-a achitat datoriile. Are 52 de ani, nu lucrează, e și pretențios în ceea ce privește locurile de muncă, însă îi mai acordăm o șansă pentru lucrarea care se va desfășura la modernizarea instalației electrice Novaci-Rânca”, spune primarul din Novaci, dumitru Leuștean.

ÎNȚELEGERE

Pe de altă parte cetățeanul nemulțumit le înțelege pe infirmierele din cămin. ”Mama mea este acolo de la 1 februarie. În principiu a fost binișor la început, dar ulterior a început această lipsă de bani, de personal. Mi s-a spus că nu au primit salariile din martie. La șase sau șapte milioane ca să faci aceste servicii la un bolnav este cam puțin. Trebuie să fie cel puțin trei infirmiere pe tură, iar ei au una”, susține Liviu Popescu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: