Se pregăteşte licitaţia pentru noile baze salvamont

Procedurile privind licitaţia pentru desemnarea constructorului a nouă baze salvamont urmează să fie demarate în aproximativ două săptămâni. Şeful Serviciului Salvamont Gorj spune că până la iarnă vor trebui executate o parte din lucrări deoarece la sfârşitul anului viitor bazele trebuie să fie date în funcţiune. Proiectul are o valoare de 2,3 milioane de euro.

Serviciul Salvamont Gorj, prin intermediul Consiliului Judeţean, pregăteşte licitaţia pentru desemnarea constructorului noilor baze salvamont ce urmează a fi amenajate printr-un proiect cu o valoare de 2, 3 milioane de euro. Pe lângă bazele cele două baze salvamont din Târgu Jiu şi Rânca, la nivelul judeţului vor mai exista încă nouă la: Padeş, Tismana, Runcu, Stăneşti, Schela, Baia de Fier, Bumbeşti Jiu, Polovragi şi Rânca, la baza Vârfului Păpuşa. “În momentul de faţă lucrăm la caietele de sarcini pentru desemnarea constructorului celor nouă baze salvamont şi sperăm ca în maxim două săptămâni să publicăm licitaţia pentru ca până la sfârşitul anului să fie demarate şi chiar executate o parte din lucrările de construcţii. Noile baze urmează să fie să fie date în funcţiune până la sfârşitul anului viitor”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.

ANGAJĂRI

Potrivit proiectului odată cu punerea în funcţiune a bazelor salvamont vor trebui angajate nouă persoane care să ocupe posturile de administratori. Sabin Cornoiu spune că bazele vor fi constitui şi puncte de informare pentru turişti şi vor emite avertizări meteorologice pentru diferite zone montane.  

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: