Secetă de victorii la Pandurii

Pandurii au obţinut ultima victorie în etapa a şasea a turului, cu CFR Cluj, de atunci echipa înregistrând doar eşecuri şi rezultate de egalitate. Opt la număr dacă includem şi etapa din Cupa României în care echipa gorjeană a părăsit competiţia. Cu toate că sunt şapte etape de când Pandurii n-au mai înregistrat o victorie în campionat, preşedintele Marin Condescu nu este îngrijorat şi spune că echipa nu este în criză. La meciul din această etapă de pe teren propriu cu ultima clasată, Gloria Bistriţa, Pandurii n-au reuşit decât un rezultat de egalitate deşi ocaziile de a marca au fost numeroase dar ratate destul de uşor de jucătorii lui Liviu Ciobotariu.

Lupta pentru evitarea ultimelor poziţii din clasament devine din ce în ce mai ascuţită, deja ultimele clasate având prestaţii surprinzătoare le meciurile cu unele echipe de top. Gloria Bistriţa a încurcat Steaua şi Dinamo şi nu a pierdut la Târgu Jiu semn că vrea cu orice preţ să părăsească rapid zona de subsol a clasamentului. Pandurii nu au deocamdată această grijă dar dacă vor continua în ritmul ultimelor şapte etape e clar că vor ocupa un loc retrogradabil la final de tur.

Tilincă e la primul gol din acest sezon

Jocul cu Gloria Bistriţa a fost în prima parte dominat de oaspeţii care au şi deschis scorul prin Keita în minutul 18 acesta speculând greşelile din defensiva pandurilor şi înşelându-l pe Stanca, portarul respingând în primă fază dar neavând ce să mai facă după ce Keita a urmărit balonul. Rămas destul de devreme fără Dedu şi Raskovic, ambii accidentaţi în prima repriză la umăr, Liviu Ciobotariu s-a văzut nevoit să apeleze la Tilincă şi Lazic, alegerile dovedindu-se destul de inspirate, cei doi fiind la originea celor mai periculoase faze din partea a doua a meciului. După ce a ratat mai multe ocazii de a egala, Tilincă a spart într-un final gheaţa şi a marcat primul său gol din acest sezon cu şapte minute înainte de final, aducând măcar un punct echipei din această confruntare deosebit de importantă.

Ambiţie şi dăruire, dar fără rezultate

Antrenorul Liviu Ciobotariu a apreciat că echipa sa a avut un debut mai slab în prima parte a meciului dar şi-a revenit în partea a doua a partidei când jucătorii au ratat multe ocazii de a marca: „Am început mai slab prima repriză. Jucătorii mei au fost puţin timoraţi şi nu înţeleg de ce au făcut acest lucru. Însă repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate şi cred că ne-am creat 20 de situaţii de a marca dintre care 7-8 ocazii clare. Nu am reuşit să le fructificăm decât o singură dată. A fost un joc de angajament şi de luptă în care în a doua repriză, în opinia mea, a existat o singură echipe pe teren, Pandurii Târgu Jiu”. Dezamăgit de acest semieşec al pandurilor pe teren propriu, Ciobotariu avea totuşi şi motive de bucurie legate de dăruirea cu care au evoluat unii dintre jucători: „Sunt dezamăgit, supărat nu am de ce pentru că a doua repriză am văzut din partea jucătorilor mei o dăruire totală şi un angajament la maxim dar ne-a lipsit concentrarea pe faza de finalizare şi nu am reuşit să câştigăm jocul. Sunt dezamăgit pentru că la situaţiile pe care le-am creat şi ocaziile pe care le-am ratat puteam să câştigăm jocul”, a spus Ciobotariu.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: