Sechestre în cartierul Meteor pentru recuperarea taxelor locale

Direcţia de impozite şi taxe locale are de recuperat de la cetăţenii de etnie rromă din cartierul Meteor peste 5 miliarde de lei vechi, bani proveniţi din neplata la timp a impozitelor şi taxelor locale. Aceste restanţe datează de mai mulţi ani, iar ieri angajaţii direcţiei împreună cu câţiva poliţişti de la Poliţia Locală s-au deplasat la cei mai mari datornici din cartierul Meteor pentru a recupera din restanţe. Cu această ocazia s-a pus sechestru pe un autoturism care urmează să fie valorificat.

Peste 5 miliarde de lei vechi au de recuperat angajaţii Direcţiei de impozite şi taxe locale de la câteva familii din cartierul Meteor. Datoriile rromilor datează de câţiva ani buni, la care se adaugă şi penalităţile. Cei care înregistrează restanţe la plata impozitelor şi taxelor locale nu au venituri legale, însă acest lucru nu-i scuteşte de la plata dărilor.

Angajaţii direcţiei au recuperat ieri o parte din datorii. La o familie care nu a putut să plătească şi înregistra cele mai mult restanţe s-a pus sechestru pe un autoturism. ”Nu ştiu exact câţi datornici avem în Cartierul Meteor. Suma totală se ridică la cinci miliarde de lei vechi. Cazurile la care am fost astăzi aveau sume ce depăşeau 10.000 de lei noi. Am pus sechestru pe o maşină a unei familii care avea o datorie de 16.000 de lei. Urmează să ridicăm maşina, iar dacă nu o să o putem valorifica, trebuie să plătească lunar o sumă de bani. Venituri nu au, iar alte bunuri care pot fi valorificate nu deţineau. Datoriile sunt de câţiva ani, iar majorările au curs în continuu”, spune Mariana Budulan, director Direcţia de Impozite şi Taxe Locale.

Angajaţii Direcţiei de impozite şi taxe locale au fost însoţiţi de poliţiştii locali, pentru a fi prevenite eventualele reacţii nedorite din partea cetăţenilor de etnie rromă. „Nu au fost înregistrate probleme, dar de obicei cetăţenii rromi sunt mai reticenţi atunci când li se cer bani pentru impozite”, spune Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale. Astfel de acţiuni vor fi derulate şi în perioada următoare.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: