Secretarul primăriei Alimpeşti, interimar de 4 ani

Comuna Alimpeşti are secretar interimar de câţiva ani. Unii consilieri locali s-au arătat indignaţi de faptul că primăriţa Elena Mosor nu a încercat să promoveze o persoană pe acest post prin concurs, spunând că cea care ocupă această funcţie nu îşi face treaba aşa cum ar trebui. Mosor spune că a economisit în acest fel nişte bani, dar şi că speră ca anul viitor să poată scoate postul la concurs.

Postul de secretar al comunei Alimpeşti a devenit vacant în urmă cu circa 4 ani, după ce persoana care ocupa această funcţie a decedat. De atunci, atribuţiile secretarului au fost preluate de jurista primăriei, Maria Negreanu. Consilierul local Leonida Belgher spune că nu înţelege de postul nu este scos la concurs, arătându-se nemulţumit de modul în care secretarul interimar îşi face treaba. “Cum să ţii un secretar interimar timp de patru ani? Nici nu ştiu dacă e legal. Dă acte false la oameni. E pe dinafara activităţii. Câte acte a dat în comună, o grămadă de oameni fiind trimişi la judecătorie din cauza ei? Pe cântăreţul de la biserică l-a scos din casă prin adeverinţa pe care i-a dat-o şi i-a făcut buletin de Ciuperceni şi el stă în Sârbeşti. Nu se poate aşa ceva”, a declarat Leonida Belgher.

Primarul comunei, Elena Mosor, spune că a făcut economii la bugetul local prin faptul că nu a mai făcut o angajare. “Avem o fată care are facultate de drept, are avizul ANFP, întruneşte condiţiile pentru a fi secretar. Nu am scos postul la concurs pentru că nu am avut bani, am făcut economie la bugetul local, nu am făcut altceva. Am făcut economie pentru că am plătit un singur salariu. O să vedem cu noul buget dacă putem să asigurăm fondurile de salarii şi o să scoatem postul la concurs. Dar va fi o cheltuială în plus”, a comentat primăriţa.

REACŢIE

Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că legea permite ca postul să fie ocupat interimar mulţi ani. “Potrivit regulamentului ANFP un astfel de post poate fi ocupat interimar timp de 6 luni într-un an cu posibilitatea de prelungire cu încă 6 luni. Deci, nu este nimic ilegal. Poate fi scos la concurs atunci când îl scoate primarul”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: