Securitatea şcolilor gorjene, discutată de prefectul Andrei

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, a avut ieri o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a cărei temă a fost securitatea în şcoli. Întâlnirea a avut loc şi ca urmare a îngrijorării directorilor unităţilor de învăţământ după evenimentul petrecut într-un liceu din Craiova.

Securitatea în şcolile din judeţ a început să dea bătăi de cap şi la nivelul judeţului nostru, unde ieri a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Aceştia au discutat măsurile ce se pot lua în unităţile de învăţământ pentru a reduce actele de violenţă dintre elevi.

Tot ieri, în cadrul întrevederii, reprezentanţii celor două instituţii au stabilit ca joi să aibă loc o şedinţă cu directorii de şcoli şi licee pentru a pune la punct măsurile. „A rămas ca reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar să convoace o şedinţă cu directorii unităţilor de învăţământ la care să participe şi primarii oraşelor din judeţ pentru a găsi modalităţi de asigurare a securităţii în unităţile de învăţământ”, a spus Alina Iordăchescu, purtător de cuvânt la Prefectura Gorj.

De altfel, directorii unităţilor de învăţământ presimt că va fi vorba de măsuri aspre ce vor îngrădi libertatea elevilor. Unele măsuri s-au făcut deja simţite la unele licee din oraş. „Încă de dimineaţă am văzut mai multe patrule ale poliţiei comunitare şi ale jandarmeriei în apropierea colegiului. Sunt convins că vor fi măsuri mai aspre, dar binevenite”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu”.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: