Șef de carieră, reinstalat de instanță

Încă un angajat al Complexului Energetic Oltenia și-a recâștigat postul în instanță. De această dată este vorba despre Ion Racoviță, cel care a condus mai mulți ani Cariera Jilț Sud.

Racoviță a fost reconfirmat ca șef de carieră, în vara lui 2017, în baza unui concurs. Salariatul din Runcu a fost schimbat din funcție la începutul lunii noiembrie. O lună mai târziu, Ion Racoviță a dat în judecată CE Oltenia, obiectul dosarului fiind „anulare act”.

Primul termen al procesului aflat pe rolul Secției Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale a fost pe 6 februarie. Tribunalul Gorj s-a pronunțat rapid în acest litigiu de muncă.

Angajatul CE Oltenia a câștigat în primă instanță. Magistrații au dispus reintegrarea lui Racoviță în funcția de șef carieră.

„Admite contestația. Anulează decizia nr. 1764/22224/05.11.2019, emisă de pârâtă și dispune reintegrarea reclamantului în funcția de șef-carieră la Cariera Jilț Sud din cadrul Exploatării Miniere de Cariere Jilț. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj. Pronunțată la data de 28.05.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”, este soluția pe scurt a instanței de judecată.

Cariera Jilț Sud este condusă în prezent de Doru Dancău.

Vizualizări: 6,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: