Şefa de la Ambulanţă şi-a majorat singură salariul

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a dispus în urmă cu câteva săptămâni un control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. S-a luat această decizie în urma unei adrese primite de la Ministerul Sănătăţii dar şi în baza unor sesizări venite din partea liderului  de sindicat Cristi Aldescu şi a mai multor salariaţi. Corpul de control a găsit aici o serie de nereguli ce ţin de activitatea managerială, dar şi de situaţia economică a serviciului. Cel mai important punct al raportului este majorarea salariului directoarei cu câteva zeci de milioane, fără să anunţe DSP.

 „Obligaţia Direcţiei de Sănătate Publică este să verifice toate unităţile spitaliceşti, inclusiv Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. În ultima perioadă am primit o serie de sesizări de la angajaţi şi de la liderul de sindicat, dar şi o adresă de la minister trimisă în toate judeţele, pentru verificarea activităţii de la salvare. Am dispus un control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. O echipă a DSP-ului a mers acolo şi au verificat activitatea şi actele serviciului, s-a făcut un raport care după ce va fi finalizat se va înainta Ministerului Sănătăţii. Este un raport destul de mare, are câteva sute de pagini, iar cei care au fost în control lucrează la finalizarea lui”, a declarat Marius Boeriu, director coordonator la DSP Gorj.  

Verificările Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj au durat aproximativ 3 săptămâni. „Am făcut un control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă care a durat aproximativ trei săptămâni. Am găsit o serie de nereguli care au fost prinse într-un raport. Acestea se referă la faptul că managerul general nu are prevăzuţi în contractul de management indicatorii de performanţă, în urma verificării ştatului de plată din luna ianuarie 2010 am constat nereguli şi anume managera şi-a modificat în mod unilateral salariu fără a solicita acordul Direcţiei de Sănătate publică aşa cum este legea, nu a fost elaborat un plan de management al serviciului pe perioada acestui mandat managerial“, a precizat Cătălin Manciu, director adjunct la DSP.

Servicii de pază fără avizul Poliţiei

Mai mult decât atât, în urma analizării indicatorilor de performanţă s-a constat că în anul 2009 ambulanţierii nu au beneficiat de cursuri de pregătire şi formare profesională. S-a mai constatat şi faptul că doar 0,31% din solicitările urgenţelor majore s-au asigurat cu medic şi de aici rezultă că Serviciul Judeţean de Ambulanţă a efectuat servicii ieftine şi nu de calitate. Şi pe la programul de achiziţii au fost nereguli, pentru că nu există un curs oficial euro şi nu există valori estimate fără TVA în euro“, a declara Manciu.

 „S-a verificat şi contractul de pază pe care ambulanţa îl are cu o firmă şi am stabilit că nu există un plan de pază, deci agentul nu are un obiectiva nume şi nu au viza poliţiei. Managera împreună cu ceilalţi membrii ai comitetului nu au repartizat bugetul de venituri şi cheltuieli pe compartimente, staţii şi substaţii, nu a evidenţiat în contabilitate datoriile serviciului şi la ambulanţă nu mai există compartiment de audit public. Cam astea au fost în mare deficienţele pe care le-am constat noi şi ştiu că mai există şi un raport al Curţii de Conturi”, a declarat Cătălin Manciu

Managera Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu a vrut să comenteze nimic legat de controlul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: