Şefa OPC Gorj: “Îmi plac oraşele mari şi aglomerate”

Rodica Braia, noul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, îi plac foarte mult călătoriile şi nu i-ar displăcea să locuiască într-unul din marile oraşe ale ţării.

Rodica Braia, şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, lucrează în cadrul instituţiei de aproximativ 20 de ani. Aceasta a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti. Încă din copilărie îşi dorea să practice comerţul exterior, dat fiind faptul că visa să călătorească foarte mult. “De mică mi-am dorit să fac comerţ exterior. Cred că asociam această noţiune cu excursiile în afara ţării. Îmi amintesc că de multe ori făceam bucheţele de flori împreună cu prietenele mele şi apoi ne prefăceam că facem comerţ”, a declarat Rodica Braia. Şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj este pasionată de călătorii. “Mi-ar plăcea să călătoresc foarte mult. Ador marea şi clădirile vechi. Cu ceva timp în urmă am vizitat Grecia şi mi-ar plăcea să o revăd pentru că este o ţară însorită, cu o lumină specială. De asemenea, mă atrag clădirile vechi cu arhitectură deosebită. Şi la noi în ţară sunt multe locuri deosebite. Îmi doresc să vizitez Sibiul pentru că este un oraş cultural, Bucovina pentru mănăstirile ei, Maramureşul pentru tradiţiile sale şi Sighişoara pentru stilul arhitectural deosebit”, a menţionat Rodica Braia. Aceasta adoră plantele şi aranjamentele florale. În curtea casei sale se găsesc flori specifice fiecărui sezon.

Îşi doreşte nepoţi

Rodica Braia este căsătorită şi are doi băieţi care i-au moştenit pasiunile. Unul dintre ei a absolvit ASE-ul şi lucrează în Bucureşti, iar celălalt este student la Arhitectură tot în cadrul unei universităţi din Capitală. Deşi sunt departe de casă, Rodica Braia îi simte pe băieţii foarte aproape de ea. “Nu am nimic împotrivă că au ales Bucureştiul în locul Târgu Jiului. Şi mie îmi plac oraşele mari şi aglomerate. Deşi sunt departe de casă, întotdeauna îmi simt copiii foarte aproape de mine. Zilnic vorbim la telefon, iar între noi este o relaţie de prietenie. Ne destăinuim, ne susţinem şi ne încurajăm reciproc”, a declarat Rodica Braia. Aceasta a mai precizat că-şi doreşte să aibă nepoţi. Îi plac foarte mult copiii, însă pentru fetiţe are un sentiment mai deosebit. “Ca orice părinte ce are copiii mari visez la clipa când o să am nepoţi. Îmi plac foarte copiii, în special fetiţele sunt mult mai gingaşe şi mai ataşate de părinţi”, a menţionat Rodica Braia.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: