Şefii, acuzaţi de moartea sudorilor în explozia de la Bâlteni

Greu de crezut, dar doi angajaţi ai Petrom cu funcţii de răspundere în zona Ţicleni Bâlteni sunt consideraţi responsabili pentru nenorocirea produsă în primăvara anului trecut, când doi sudori şi-au pierdut viaţa într-o explozie produsă la una dintre conductele ce trece prin zonă, un al treilea bărbat suferind şi el răni în urma evenimentului respectiv.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat acum ancheta şi au ajuns la concluzia că cei doi sudori, Alexandru Tunaru şi Grigore Sterian, de 41 şi, respectiv, 45 de ani, ar mai fi putut fi şi acum în viaţă, alături de cei dragi, dacă cineva nu ar fi „uitat” să oprească alimentarea cu ţiţei a conductei pe care ei urmau să o peticească. Acum, la mai bine de un an de la producerea nenorocirii concluziile anchetatorilor sunt elocvente, incriminaţi fiind Cristian Calotă şi Laurenţiu Zamfirescu. Ei sunt acuzaţi de ucidere din culpă în formă agravantă. „În ziua de 25 martie 2010, în timp ce trei lucrători se aflau în groapa de poziţie pentru a suda un petec metalic peste conducta fisurată, a ţâşnit peste ei ţiţei cu flacără. Unul dintre lucrători a reuşit să iasă din groapa de poziţie, însă sudorul T.A. şi mecanicul S.T. au fost cuprinşi de flăcări şi au decedat pe loc, prin carbonizare. Incendiul produs accidental a fost foarte puternic şi a fost stins peste circa o jumătate de oră, doar la intervenţia pompierilor“, menţionează procurorii în rechizitoriul înaintat la Tribunalul Gorj.

PROBE

Probatoriul administrat a stabilit că inculpatul Cristian Calotă, inginer şef adjunct la Grupul de Zăcăminte Ţicleni, sectorul Bâlteni şi Laurenţiu Zamfir, şef formaţie de lucru în cadrul Departamentului de Mentenanţă Field Cluster Ţicleni, sunt vinovaţi pentru că nu şi-au îndeplinit îndatoririle, atât cu privire la întocmirea documentaţiilor necesare pentru remedierea defecţiunii, cât şi cu privire la operaţiunile practice pe care trebuia să le execute fiecare.

PROCES

Procesul este programat să înceapă la mijlocul lunii viitoare, dar o sentinţă nu va putea fi aflată mai devreme de sfârşitul anului sau chiar în prima parte a lui 2012.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: