Şefii CJ Hunedoara, reţinuţi de DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, şi vicepreşedintele instituţiei Tiberiu Balint au fost reţinuţi miercuri de procurorii DNA. În acelaşi dosar a fost reţinut aseară şi Roberto Patrik Venter, ginerele preşedintelui CJ Hunedoara.

Conform unor surse judiciare, Roberto Patrik Venter, ginerele lui Mircea Moloţ, şi omul de afaceri Pup Emanoil Milică au fost reţinuti, miercuri seară, în jurul orei 19.00, fiind duşi în arestul Poliţiei Judeţene Alba. Cei doi au fost audiaţi în cursul zilei în dosarul în care Moloţ este suspectat de fapte de corupţie după ce au fost făcute percheziţii şi au fost ridicate documente. Tot miercuri seară, şeful Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, a fost reţinut de procurorii DNA Alba, după ce a fost audiat aproximativ şase ore.

Potrivit unor documente obţinute de MEDIAFAX, anchetatorii au găsit la percheziţiile făcute în biroul lui Moloţ de la CJ Hunedoara un document clasificat ca secret de stat, nivel "secret". Astfel, procurorii au extins urmărirea penală şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat. Procurorii DNA Alba, în baza probelor şi a documentelor de la dosar, au stabilit că poate fi pusă în mişcare acţiunea penală în cazul lui Mircea Moloţ, pentru trafic de influenţă, luare de mită, instigare la spălare de bani, conflict de interese, deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat şi fapta persoane care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Ioan Balint este suspectat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, iar Victor Arion, director general al SC Apa Prod SA Deva la data faptelor, de abuz în serviciu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: