Șeful Carierei Pinoasa, reclamat la poliție de sindicalistul Golea

Sindicalistul Marin Golea a făcut plângere penală împotriva conducerii Carierei Pinoasa, pe care o acuză de intervenție în treburile sindicale. De fapt, liderul de la Sindicatul Minerul, Marin Golea, a declarat că prin Cariera Pinoasa, condusă de Gheorghe Mărășescu, circulau cereri prin care oamenii erau puși să renunțe la cotizația sindicală.

Sindicalistul Marin Golea a făcut plângere împotriva conducerii Carierei Pinoasa, după ce salariații, membri de sindicat, au fost puși să semneze cereri prin care spuneau că nu vor să li se rețină cotizația.

Potrivit informațiilor deținute de Golea, directorul Mărășescu avea sarcină să completeze 150 de astfel de cereri. Golea are de gând să facă astfel de plângeri și împotriva conducătorilor de formație care vor încerca să se amestece în treburile sindicale.“Am făcut plângere pentru că cineva de la Cariera Pinoasa a purces la înmânarea către anumiți salariați a acelor cereri. Salariații sunt puși să semneze niște cereri prin care spun că nu vor să li se rețină cotizația, doar dacă voi da contul sindicatului. Sper ca poliția să identifice acei indivizi care şi-au permis să facă acest lucru. E considerată infracțiune, dacă se implică în sindicat. Asta e o chestie premeditată. Este o imixtiune a administrației în treburile de sindicat. Nu trebuie să se întâmple așa ceva, este infracțiune. Am de gând să fac și la procurorul general pentru a spune ce se întâmplă, ce presiuni se fac”, a declarat Marin Golea. Acesta a depus plângerea vineri, amintind că FNME a câștigat procesul privind cotizația achitată către sindicat, dar administrația ignoră decizia instanței.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: