Şeful CNADNR, rechemat în Gorj din cauza DN 66

Mircea Pop, şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), va veni din nou în Gorj săptămâna viitoare. Acesta a fost rechemat de către prefectul Claudiu Teodorescu din cauză că lucrările de reabilitare a DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, stagnează la mai bine de o jumătate de an de când au fost atribuite firmei spaniole.

Mircea Pop, şeful CNADNR, va reveni în Gorj săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de prefectul Claudiu Teodorescu în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri. Teodorescu este nemulţumit din cauză că firma spaniolă tărăgănează, ca şi ungurii, lucrările de reabilitare a DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu. Ba mai mult, acesta a desemnat un angajat din cadrul Instituţiei Prefectului care începând de astăzi va monitoriza permanent toată activitatea pe care o va desfăşura constructorul pe drumul de la Sadu. „Săptămâna viitoare domnul director al CNADNR va veni din nou la Gorj. Împreună cu dânsul vom merge pe sectorul de drum Rovinari-Bumbeşti Jiu. Am stabilit ca o persoană din partea instituţiei noastre să monitorizeze zilnic tot ceea ce se întâmplă pe acest sector de drum. Persoana desemnată este colegul nostru, Cristi Bujor”, a declarat Claudiu Teodorescu. De la adjudecarea licitaţiei a trecut mai bine de o jumătate de an, timp în care tronsonul Rovinari- Bumbeşti a continuat să dea bătăi de cap şoferilor.

Tudor sare în apărarea constructorului

Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, spune că firma care a câştigat licitaţie nu a stat degeaba până acum. „Angajamentul lor este ferm şi cred că se vor încadra în termenul de 18 luni. Adevărat că au trecut două luni, dar ei spun că nu au stat degeaba şi nu putem spune că au stat degeaba. Totuşi puteau să fi lucrat în forţă de la începutul acestei luni”, a declarat Ion Tudor. Acesta a mai precizat că reprezentanţii co0nstructorului prezintă săptămânal raportul de activitate. „Săptămânal, constructorii prezintă raportul de activitate cu ceea ce au făcut sau ceea urmează să facă, iar în fiecare dimineaţă prezintă modificările care apar”, a menţionat Tudor.

LICITAŢIE

Licitaţia pentru reabilitarea drumului de la Sadu a fost câştigată de firma Comsa Sau, din Spania, valoarea lucrărilor fiind de 197,6 milioane de lei, fără TVA. Aceasta licitaţie a fost organizată după rezilierea contractului cu ungurii care au încasat milioane de euro pentru mai puţin de 5% din lucrări, apoi luându-şi tălpăşiţa.    

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: