Şeful CNADNR vine iar pe DN 66 pentru că spaniolii „lucrează” ca ungurii

Narcis Neaga, directorul CNADNR, s-a întâlnit ieri cu investitorii spanioli care ar trebui să se ocupe de reabilitarea DN 66 pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu. Pentru că spaniolii par la fel de neserioşi ca predecesorii lor de la firma maghiară, care a blocat lucrările câţiva ani, Neaga este decis să pună presiune pe constructor.

Rezultatul discuţiilor pe care şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România le-a avut ieri la Bucureşti cu reprezentanţii firmei care ar trebui să se ocupe de modernizarea tronsonului dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu este unul care era previzibil. Narcis Neaga anunţase dinainte că va veni din 10 în 10 zile la Gorj pentru a vedea cum se lucrează pe şantierul respectiv, iar după discuţiile de ieri e convins că trebuie să ajungă neapărat pe DN 66 măcar săptămâna viitoare.

Spaniolii care ar fi trebuit până acum să lase măcar impresia că mişcă ceva la lucrările pe care le au de executat încep să semene tot mai mult cu ungurii care vreme de vreo 5-6 ani au tot lălăit lucrările până le-a fost reziliat contractul, în tot acest timp gorjenii rupându-şi maşinile, gropile speriindu-i şi pe potenţialii turişti dornici să vadă judeţul. Ieri, actualii constructori i-au prezentat lui Neaga proiecte pe care le-au realizat în Spania, în ţara lor de origine, şeful CNADNR luând foc atunci când a văzut că în Spania se pot face drumuri de calitate, iar în România se bate pasul pe loc într-un mod dezarmant pentru orice şofer.

„Le-am spus de cum mi-au prezentat lucrările pe care le-au executat în Spania că este un afront direct pe care ni-l aduc. Adică în Spania pot să lucreze şi să îşi onoreze contractele, iar în România nu? I-am şi întrebat dacă vor să mai aibă de lucru în România sau nu şi m-au asigurat că vor trece la treabă şi vor intensifica ritmul lucrărilor. Nu-i cred până nu voi vedea. Le-am spus că săptămâna viitoare voi veni pe şantier şi voi face eu un inventar al personalului aflat la lucru şi al utilajelor pe care muncitorii le au la dispoziţie. Acum când am venit pe acest drum la prima vizită nu am văzut nici muncitori şi nici utilaje. Sper ca lucrurile să nu se repete pentru că nu va fi de bun augur. Le-am cerut să nu-şi bată joc de noi şi de lucrarea pe care o au şi pentru care finanţarea este asigurată şi sper să fi înţeles acest lucru”, declară directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: