Şeful de la Antidrog visa să devină poliţist

Laurenţiu Şoşoi este coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj de aproape 6 ani. Încă din copilărie îşi dorea să devină poliţist deoarece îi place ordinea, disciplina şi dreptatea. Citeşte foarte multe cărţi poliţiste şi încearcă să-i convingă pe oameni să renunţe la viciile ce le-ar putea pune sănătatea în pericol. În timpul liber joacă fotbal sau merge în drumeţii.

Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Copil fiind îşi dorea să devină poliţist pentru a-i putea pedepsi pe cei certaţi cu legea. Nu a ajuns poliţist, dar mai ai parte la tot soiul de acţiuni prin ochii povestitorului din filmele poliţiste. Deşi nu îmbracă haina militară, se dedică foarte mult profesiei încercând să-i convingă pe oameni să renunţe la viciile care le-ar putea afecta sănătate.“Îmi place acţiunea şi de aceea citesc foarte multe romane poliţiste. Încă din copilărie îmi doream să ajung poliţist întrucât vroiam să fac dreptate. Deşi nu îmbrac haine de poliţist sunt în slujba MAI şi încerc să-i fac pe oameni să renunţe la alcool, tutun şi droguri. Nu e o meserie uşoară însă poţi avea şi satisfacţii în cazul în care ţi-ai atins scopul propus. Spun asta deoarece unele persoane sunt receptive la mesajele noastre, iar altele mai puţin receptive. De-a lungul activităţii mele am avut şi cazuri care m-au marcat. Nu este uşor să vezi o persoană pe patul spitalului complet transformată din cauza consumului de droguri”, a declarat Laurenţiu Şoşoi.

COPILĂRIE

Laurenţiu Şoşoi este necăsătorit. Crescut în localitatea Tismana, acesta a avut parte de o copilărie fericită. Îşi aminteşte şi acum de farmecul vieţii la ţară când copiii mergeau pe câmp cu vitele. “Îmi amintesc că odată am mers cu vitele pe câmp. Ne-am adunat foarte mulţi copii şi am început să jucăm fotbal. Când am obosit am observat să dispăruseră toate animalele. Am tras o sperietură zdravănă pentru că nu ne puteam întoarce acasă fără vite. Le-am căutat până seara, iar într-un târziu le-am găsit într-un colţ al zăvoiului”, a declarat Laurenţiu Şoşoi.

CONCEDII

Coordonatorul CPECA Gorj este pasionat de călătorii şi profită de fiecare concediu pentru a vedea locuri noi din ţară şi din străinătate. “Îmi place să văd locuri noi atât din ţară cât şi din străinătate. Am vizitat mânăstirile din nordul Moldovei şi am rămas impresionat de frumuseţea lor. Cred că nu m-aş plictisi dacă le-aş revedea. Îmi doresc vă văd Piramidele din Egipt”, a precizat Laurenţiu Şoşoi.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: