Şeful din Logreşti dă vina pe fostul primar pentru că nu sunt utilităţi

Locuitorii comunei Logreşti par a fi rupţi de civilizaţie. Utilităţile sunt un lux pentru logreştenii care trăiesc cu speranţa că într-o bună zi vor intra şi ei în rândul lumii. Oamenii s-au săturat de promisiuni pe care le primesc o dată la patru ani, înaintea alegerilor că vor avea apă curentă, canalizare şi gaze în comună. Edilul comunei Logreşti dă vina pe fostul primar că nu a avut nici o iniţiativă în acest sens.

Comuna Logeşti este printre puţinele comune din judeţul Gorj care nu are apă curentă, canalizare şi gaze. Oamenii nici nu mai speră că vor avea vreodată aceste utilităţi în comună, pentru că până acum s-au săturat de promisiuni. Înaintea alegerilor locale, candidaţii le promiteau oamenilor că şi comuna Logreşti se va alinia comunelor care au utilităţi, însă era doar nişte vorbe pentru a câştiga voturi. Oamenii cară şi acum apă cu găleţile de la fântâni ca în urmă cu zeci de ani. „Nu avem apă, nici canalizare şi gaze, dar avem promisiuni, ne-au umplut de promisiuni înainte de alegeri, dar fapte  Vă daţi seama că ne-am dori să avem şi noi apă la robinete să nu mai cărăm cu găleţi de pe la fântâni şi mai ales pe seceta asta. În comună nici fântâni nu sunt prea multe , iar vara mai seacă. Am vrea şi noi să facem o baie în casă, dar dacă nu avem apă curentă nu putem.  Cărăm cu găleata de când ne ştim. Nu ştim dacă o să trăim vremurile în care să avem şi noi utilităţi. Canalizare nici pomeneală. De fiecare dată când plouă şanţurile sunt pline cu apă. Iar de gaze nici nu poate fi vorba. Noi facem mâncare la butelie sau la foc. Acum câţiva ani au strâns bani prin comună să bage gaze, dar am rămas cu banii daţi”.

Nu este singura problemă

Edilul comunei Logreşti Ion Băluţă, dă vina pentru această situaţie pe vechiul primar, pentru că deşi a avut bani suficienţi la primăria nu a făcut nimic în acest sens. „În comuna-sat nu s-a făcut nimic. Până acum cei de au condus înaintea mea nu au ştiut decât să-şi ia salarii şi sporuri pentru comună nu au făcut nimic. Au avut potenţial financiar. Toată lumea ştie că în urmă cu patru ani erau bani şi analişti politici spun asta, dar degeaba. Nu le-a păsat de comună“, a spus primarul.

Primarul din Logreşti susţine că a făcut un proiect pentru canalizare şi apă curentă în comună, însă i-a fost respins. „Eu am făcut un proiect pe măsura 322 pentru o investiţie de 8 kilometri de apă, a staţii de tratare, 11 kilometri de canalizare şi 5 kilometri de asfalt prin comuna mea şi verişorului meu care a fost primar înainte. Proiectul mi-a fost respins deşi am obţinut cel mai mare punctaj din Gorj. Am făcut contestaţie, însă până acum nu am primit nici un răspuns”, a mai spus primarul.

Locuitorii satului Moşteni din comuna Logreşti se mai plâng şi de faptul că drumul către cimitir este aproape impracticabil. La morminte nu se poate ajunge decât cu căruţa. „Morţii sunt uitaţi de toată lumea. Drumul către cimitir e un calvar. La noi în sat mormintele sunt în vârful dealului, iar drumul este greu de urcat. Au mai aruncat nişte piatră pe aici, dar mare lucru nu au făcut. Nu putem urca decât pe jos, iar morţii îi ducem cu căruţele că nu putem altfel şi atunci de abia urcăm. E dezastru. Când plouă e groaznic”, spun oamenii.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: