Şeful mafiei

Acuzaţiile aduse de oameni de afaceri din Gorj şefului poliţiei sunt atât de grave, încât pentru un om care trăieşte într-o ţară normală sunt greu de crezut. Cum să crezi că şeful poliţiei judeţene cere bani cu împrumut de la oamenii de afaceri şi uită să îi ramburseze? Cum să crezi că îi duce la ferma lui şi îi pune să găsească soluţii pentru a face afaceri împreună? Şi dacă treaba nu se rezolvă, îi face un dosar sau îl bagă puţin la beci. Cum să crezi că şeful poliţiei l-a ameninţat în mod repetat pe un om de afaceri, direct sau prin intermediari, că va petrece în beciul poliţiei de nunta fiicei sale? Păi vorbim de şeful poliţiei sau de şeful mafiei?

Acuzaţiile aduse de oamenii de afaceri Mihai Râmescu şi Alexandru Lupulescu şefului IPJ Gorj Viorel Caragea sunt extrem de grave, dar trebuie tratate cu rezervă, până când vor fi demonstrate. Autorităţile statului sunt obligate să le ia în serios şi să stabilească rapid care este adevărul. Suspiciunea care planează acum asupra poliţiei gorjene, care ar fi folosită ca instrument de şantaj, de reglare de conturi între afacerişti, de îmbogăţire necinstită a unor poliţişti, nu poate fă lăsată aşa. Tocmai pentru că acuzaţiile sunt formulate clar de persoane care reprezintă ceva în comunitatea de afaceri din Gorj, problema trebuie tratată la modul serios. Mai ales că numărul oamenilor de afaceri care au vorbit de presiuni similare este mai mare, doar că nu toţi au avut curajul de a le face publice.

Viorel Caragea este de ani buni în fruntea IPJ Gorj, fiind menţinut de mai mulţi miniştri, deşi nu de puţine ori s-a vorbit despre iminenta lui schimbare, ca urmare a abuzurilor reclamate de subalternii săi. Caragea a rezistat şi tentativelor unor politicieni de a-l da la o parte. Să nu uităm că în campania electorală, Caragea a fost acuzat că foloseşte poliţia pentru sprijinirea lui Ponta şi gurile rele spun că tocmai de aceea şeful poliţiei se crede acum invincibil.

Caragea nu trebuie nici schimbat, nici menţinut pe criterii politice. Asupra lui planează însă prea multe suspiciuni, care trebuie urgent lămurite. Ministrul de Interne trebuie să îi convingă pe gorjeni că Viorel Caragea este şeful poliţiei, nu şeful mafiei. Dacă oamenii de afaceri mint, să fie sancţionaţi, dacă au dreptate, Caragea trebuie declarat pericol public şi sistemul pe care îl patronează trebuie urgent destructurat.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: