Selecţia dosarelor pentru şefia Parcului Industrial Sadu, contestată

Actualul director Cristian Toader Pasti este singurul candidat acceptat de Consiliul Judeţean Gorj pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. Celelalte patru dosare depuse au fost respinse. Printre cei care nu au îndeplinit condiţiile impuse s-a aflat şi fostul consilier local Eftimie Popescu. Acesta a făcut contestaţie, însă contestaţia a fost respinsă. Eftimie Popescu crede că motivele respingerii sale sunt de natură politică.

Cinci persoane şi-au manifestat intenţia de a deveni membri în Consiliul de Administraţie al Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. Este vorba despre: Cristian Toarder Pasti – actualul director; Ion Neamţu - fostul director de la Romcim şi fost decan al Universităţii „Titu Maiorescu”; Eftimie Popescu - fost consilier local la Bumbeşti Jiu; Ioan Feroiu şi Larisa Tudorescu - funcţionari publici în cadrul Consiliului Judeţean. „În urma analizei dosarelor de înscriere depuse de candidaţi pentru procedura de selecţie prealabilă în vederea numirii membrilor Consiliului de Administraţie al SC Parc Industrial SA au fost declarate respinse patru dosare, fiind admis doar un dosar. Astfel, pentru cele două funcţii de membri ai Consiliului de Administraţie- persoană fizică, precum şi pentru cele două funcţii de membri - funcţionar public sau altă categorie de funcţionar din cadrul autorităţii publice tutelare ori de la alte instituţii publice se va relua procedura de selecţie”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Actualul director Cristian Toader Pasti a fost singurul acceptat de Consiliul Judeţean, ceilalţi candidaţi fiind respinşi întrucât nu au îndeplinit condiţia ce vizează administrarea unor societăţi comerciale care să fi obţinut profit. „Aştept să mi se comunice de către Consiliul Judeţean data la care va avea loc interviul. M-am pregătit din punct de vedere teoretic şi nu am emoţii. În ultimii trei ani Parcul Industrial a avut profit. M-aş bucura să am un Consiliu de Administraţie care să mă sprijine, pentru că până acum m-am simţit singur contra morilor de vânt”, a declarat Cristian Toader Pasti.

Eftimie Popescu a făcut contestaţie

După procedura de selecţie a dosarelor de săptămâna trecută, s-a înregistrat şi o contestaţie. Cel nemulţumit din cauza respingerii dosarului a fost Eftimie Popescu. Acesta crede că anumiţi politicieni nu-l vor la conducerea Parcului Industrial. „Se cerea experienţă în administrarea unor societăţi cu profil similar. Eu am depus o copie de la firma mea pentru a demonstra, prin statut, că există o activitate similară. Deţin o firmă de prelucrare material lemnos şi închiriere utilaje terasiere. Iniţial părea că nu există o conotaţie politică, dar cred că există o influenţă politică. Mi s-au invocat diferite motive, inclusiv când am depus contestaţia, mi se spunea că am depus-o în ultimul moment. Cred că această poveste este cusută cu aţă albă. Probabil, cineva nu mă vrea acolo. Eu, unul, nu am nimic de pierdut şi nu am câştigat nimic, decât un plus de activitate în folosul oamenilor din localitate”, a declarat Eftimie Popescu.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: