Selecţie în rândul copiilor înscrişi la Palat

Palatul Copiilor din Târgu Jiu va organiza, pentru prima dată, selecţie în rândul elevilor ce vor frecventa cursurile. Această măsură va fi luată ca urmare a numărului mare de solicitări. Încă din primele zile de înscriere locurile la anumite cercuri au fost ocupate. Conducerea instituţiei va cere de la minister suplimentarea acestora. Deschiderea oficială a cursurilor de la Palatul Copiilor va avea loc în data de 29 septembrie.

Palatul Copiilor din Târgu Jiu a dat startul înscrierilor pentru anul de învăţământ 2011/ 2012, la sfârşitul săptămânii trecute. Încă din primele zile locurile la anumite cercuri s-au ocupat, motiv pentru care profesorii vor fi nevoiţi să-i selecteze pe copii în funcţie de aptitudinile lor. “De la an la an Palatul Copiilor are foarte mulţi elevi. Anul trecut peste 4000 de copii, cu vârste cuprinse între 5-18 ani, au frecventat cursurile cercurilor noastre şi se pare că şi de această dată numărul solicitărilor va creşte foarte mult. Pentru prima oară vom fi nevoiţi să facem selecţii în rândul copiilor întrucât la anumite cercuri nu avem spaţiu suficient pentru a putea dubla numărul lor”, a declarat Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor Târgu Jiu.

La nivelul instituţiei se fac înscrieri pentru 23 de cercuri. Dintre acestea cele mai solicitate sunt: gimnastica aerobică, dansurile moderne, limbile străine, muzica uşoară şi populară, informatica, pictura şi protecţia mediului. În acest an înscrierile se efectuează pe bază de cerere. “În baza cererilor depuse de către părinţi voi cere la minister ca numărul cercurilor să fie suplimentate”, a mai precizat Pompiliu Ciolacu.

DESCHIDERE:

Deschiderea oficială a anului de învăţământ 2011/2012 va avea loc în data de 29 septembrie, prilej cu care se va organiza un spectacol de “Bun venit”. Spectacolul va avea loc la amfiteatrul din centrul municipiului, iar în cazul în care vremea va fi neprielnică evenimentul se va desfăşura la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: