Senatorul Iordache, dezamăgit de primarii gorjeni: Strigă, dar nu au făcut nimic!

Administrațiile locale din zonele miniere vor putea să preia active de la Complexul Energetic Oltenia. Legea care permite acest lucru a trecut deja de Senat. Inițiatorul acestei legi, senatorul de Gorj, Ion Iordache, a declarat că în săptămânile care urmează actul va ajunge la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz. 

„Prin lege se stabilește obligația societăților cu capital majoritar de stat sau integral, dar și regiilor autonome să predea, la cererea autorităților publice locale, bunurile pe care nu le mai folosesc. Este o lege, zic eu, de o importanță majoră pentru județul nostru, în special, dar nu numai, în toată țară sunt astfel de situații, fiind acest gen de companii. Acum, prin această lege se rezolvă această problemă. 

Eu zic că este și în beneficiul societăților și regiilor autonome pentru că nu mai țin aceste bunuri pe care nu le mai folosesc și care le generează cheltuieli. Am solicitat procedură de urgență și mi s-a aprobat. În două săptămâni după ce ajunge la Camera Deputaților trebuie să primească vot. Eu cred că nu va fi o problemă nici acolo pentru că cel puțin la Senat a avut o susținere destul de largă”, a spus Ion Iordache, președintele Forța Dreptei Gorj.

Deși a fost vorba despre o lege care le aducea beneficii, tocmai primarii din zonele miniere ale județului Gorj au fost cei care au refuzat să se implice, alături de Iordache în acest demers.

„A fost o inițitivă. Unii dintre ei au răspuns. Sincer, sunt ușor dezamagit de unii dintre ei pentru că deși i-am rugat să sprijine și ei, să vorbească cu alți parlamentari, să facem împreună lobby pentru ea, tocmai aceia care strigă mai tare că au nevoie de ea, nu au făcut absolut nimic și, din contră, au fost primari din alte județe care s-au implicat mai mult ca primarii noștri, deși i-am rugat personal să facă acest lucru. Toți aceia pe care îi auziți că strigă, nu au făcut nimic”, a mai afirmat senatorul Ion Iordache, la Radio Infinit. 

Potrivit lui Iordache, dacă totul merge fără probleme, în toamnă, această lege ar putea produce primele efecte.

Vizualizări: 2,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: