Sentinţă „definitivă” pentru gorjenii care au păcălit fondul de şomaj

Femeia din Prigoria şi fiul său, arestaţi în urmă cu un an pentru că au prejudiciat cu miliarde de lei vechi bugetul social prin încasarea de subvenţii pentru locuri inexistente au primit acum pedeapsa finală din partea instanţei supreme din România.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis acum să respingă recursul făcut de Parchet în cazul sentinţei pronunţate la începutul verii de Curtea de Apel Craiova, magistraţii păstrând, astfel, verdictul emis de colegii lor din Bănie. Judecătorii olteni au decis însă ca procesul să se reia de la zero la Tribunalul Gorj, deşi magistraţii de la Tg Jiu îi condamnaseră pe Daniel şi Valeria Trancă la câte opt ani de închisoare cu executare. Şi Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel au decis, în timp, punerea în libertate a celor doi, dar de fiecare dată instanţa superioară a infirmat decizia respectivă şi, astfel, din septembrie anul trecut mama şi fiul sunt după gratii.

         Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, cei doi mai fuseseră obligaţi la restituirea unor sume importante de bani, sume pe care le-au primit gratuit de la statul român sub formă de subvenţii pentru locuri de muncă pe care le-au creat doar pe hârtie pentru persoane provenite din zone defavorizate. Slujbele fictive au existat în zona Roşia de Amaradia, Prigoria, Albeni, cei doi patroni fiind consideraţi buni de plată conform sentinţei de la Tg Jiu. Astfel, Valeria Trancă are de restituit despăgubiri civile în sumă de 495.742 lei către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj. Suma respectivă reprezintă subvenţii acordate-214.035 lei, indemnizaţii şomaj-181.362 lei, dobânzi calculate -33.604 lei, CAS şomaj – 56.766 lei, CASS şomaj-9975 lei, cu dobânda aferentă până la achitarea debitului. De asemenea, conform aceleiaşi sentinţe, Daniel Trancă are de achitat despăgubiri civile în sumă de 318.417 lei către AJOFM Gorj, reprezentând subvenţii acordate-151.470 lei, indemnizaţii şomaj-108.524 lei, dobânzi calculate-18.487 lei, CAS şomaj-33.968 lei, CASS şomaj-5968 lei, cu dobânda aferentă până la achitarea debitului.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: