Sezon estival mai scump pentru angajaţii SNLO

Salariaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor scoate începând cu acest sezon mai mulţi bani din buzunare pentru achiziţionarea biletelor de odihnă şi tratament. Dacă până acum, angajaţii SNLO aveau 100% gratuitate la biletele din staţiunea Săcelu, începând cu vara aceasta, ei vor acoperi 10% din costul biletului. Pentru staţiunile de pe litoral, cei din SNLO suportă 40% din costul biletului.

S-au dus vremurile bune pentru minerii din SNLO. Dacă înainte aceştia puteau să petreacă câteva zile de odihnă în staţiunea de la Săcelu fără să scoată un leu din buzunar, conducerea SNLO a decis ca începând cu acest sezon, minerii să suporte 10% din costul biletului. Măsura a venit ca urmare a afluxului mare de mineri în staţiune, spun sindicaliştii din SNLO. ”Nu mai făcea faţă staţiunea, era şi este un aflux masiv de mineri care merg la Săcelu. Înainte era gratuitate 100% însă administraţia a hotărât să plătească şi angajaţii 10% din costul biletului. De exemplu, la Roşia, din cei 1.400 de angajaţi, cam 45% îşi iau bilete”, a declarat Vasile Bordei, lider Sindicatul Roşia.

Bilete gratuite la CE Rovinari

Complexul Energetic Rovinari oferă în fiecare an bilete de tratament gratuite. Numărul acestora este însă redus, spun sindicaliştii, şi beneficiază de ele doar angajaţii care au suferit accidente de muncă sau au căpătat boli profesionale. ”La noi salariatul suportă 35% din costul biletului însă cei care suferă de afecţiuni ca urmare a prestării activităţii şi fac dovada acestui lucru primesc bilete gratuite în limita posibilităţilor economice ale complexului. Anual, cam 30% din salariaţi beneficiază de bilete şi din cei 30 numai 10% pleacă gratis”, a declarat Marin Golea, liderul Sindicatului Minerul Rovinari. Cert este că, potrivit sindicaliştilor, în fiecare an sunt mult mai multe solicitări însă oamenii sunt disciplinaţi şi fac cu rândul. ”Evident că solicitări sunt mult mai multe decât face complexul faţă însă s-au învăţat să facă prin rotaţie. Unul care a luat anul trecut bilet nu mai pleacă şi anul acesta şi îl lasă pe altul care nu a fost”, a adăugat Marin Golea.

SCUMP

Cei mai dezavantajaţi din acest punct de vedere par a fi salariaţii Complexului Energetic Turcei care suportă 40% din costul unui bilet de odihnă sau tratament indiferent. ”De regulă, doar 20, 25% din cei 4.555 de salariaţi fac cerere pentru un bilet de odihnă”, spune Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: