Show Energia la final de an !

Energia i-a încântat pe fani la final de an. În ultimul meci din 2011, baschetbaliștii lui Nikolic au făcut spectacol cu Poli Iași. Au marcat un număr record de puncte, 114 și au primit numai 55. Energia încheie turul pe locul 9, la un singur punct de playoff.

Energia Rovinari – Politehnica Iași       114-55 (31-13, 25-16, 24-15, 34-11) Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 600.

Energia: Gliga (19), Kabengele (14), Bratoloveanu (6), Darby (16), Oluic (4), Steffel (12), Mocanu (10), Fields (11), Giles (6), Guțoaia (12), Alionescu (4). Antrenor: Slobodan Nikolic.

Poli Iași: Necșanu (4), Hurjui (10), Nicolae (19), Stamate (2), Filip (2), Surugiu (3), Dăscălescu (4), Pintilie (2), Cobzaru (9). Antrenor: Costel Moscalu.

Moldovenii de la Iaşi au pierdut toate meciurile din acest sezon şi nu puteau emite pretenţii nici la Tg Jiu.

Show pentru fani

Energia a început ca din tun şi a luat un avans uriaş încă de la pauză, scor 56 la 29. Elevii lui Nikolic au menţinut ritmul ridicat şi în repriza a doua iar diferenţa s-a mărit constant. Gorjenii s-au oprit la 114 puncte şi au reuşit cea mai clară victorie a lor în prima ligă. Surprinzător, cel mai bun marcator a ieşit Gliga cu 19 puncte în faţa lui Darby cu 16 sau Kabengele cu 14. ”Am avut noroc că i-am avut adversari pe cei de la Iași. Aveam nevoie de această victorie după eșecul de la Târgu Mureș. Sunt mulțumit de băieți, am practicat un baschet bun și am vrut să le mulțumim și fanilor care ne-au fost mereu alături în acest sezon. Îl remarc în special pe Guțoaia care s-a apărat foarte bine, a început să joace ceea ce vreau eu de la el”, a spus Nikolic la final.

Sunt la prag de playoff

Antrenorului sârb îi pare rău că liga se întrerupe tocmai acum când Energia era pe val cu 6 victorii din ultimele 8 meciuri. ”Vacanța a venit într-un moment nepotrivit pentru noi. Echipa mergea bine iar după cele 3 săptămâni de pauză toată această formă bună a noastră va dispărea”, spune Nikolic care nu înțelege de ce românii nu adoptă modelul din Occident, unde campionatele nu se întrerupe mai deloc iarna. După victoria cu Iaşi, Energia şi-a consolidat locul 9. Anul îl încheie la un singur punct în spatele ultimului loc de playoff, ocupat de Asesoft Ploieşti. Campionatul se va relua pe 14 ianuarie.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: