Şi-a declarat mama moartă ca să-i vândă casa

Un localnic din Brăneşti şi-a luat o ţeapă de zile mari! Omul s-a împrumutat în bancă pentru a-şi cumpăra o casă, dar s-a ales şi cu banii daţi şi fără locuinţă. Asta pentru că a cumpărat casa de la o vecină care şi-a declarat mama moartă şi i-a spus că are drept de moştenire. Bărbatul crede ca a fost prins la mijloc în jocul murdar al celor două persoane, mamă şi fiică. Alţii spun că este greşeala secretarului de la primăria din localitate, care ar fi emis în fals certificatul de deces.

Augustina Mandoc din comuna Brăneşti a locuit mulţi ani în Bucureşti, acolo unde avea şi locul de muncă. După ce a ieşit la pensie femeia a revenit în satul natal unde şi-a cumpărat o casă. Augustina Mandoc spune că a fost declarată moartă de către fiica ei pentru ca acesta să poată să-i vândă locuinţa. „Fata mea m-a dat moartă la primărie şi împreună cu secretarul au făcut acte false ca să poată să-mi vândă casa. Eu nu i-am făcut ei niciun act, nici de vânzare –cumpărare, nici de întreţinere, nu avea niciun drept asupra locuinţei mele”, spune Augustina Mandoc. 

Secretarul neagă falsul

La fel vorbesc şi oamenii prin sat. „Eu am îngrijit-o, i-am dat de mâncare când a fost scoasă afară din casa. Eu ştiu la fel ca şi restul vecinilor că fata a declarat în scris că mama ei a murit pentru a deveni proprietar pe casă şi pentru a o putea vinde”, a spus Maria Simion, localnică.

Secretarul primăriei spune că nu este adevărat. „Primăria nu a eliberat niciun certificat de deces pe numele Augustinei Mandoc”, a spus Petre Volintiru, secretarul primăriei Brăneşti. El nu a putut da însă explicaţii clare cum a fost posibil să fie vândută casa fără acordul Augustinei Mandoc, unicul proprietar.

A făcut credit pentru a cumpăra casa

Augustin Văduva este cel care a cumpărat casa cu pricina. Omul povesteşte că s-a împrumutat în bancă pentru a face rost de suma necesară, iar acum nu are nici casă, nici bani, ci doar o rată lunară la bancă pentru că instanţa de judecată a decis ca locuinţa îi aparţine Augustinei Mandoc, motiv pentru care fiica sa a încălcat legea când i-a vândut casa. „Nu am ce să fac, cea care mi-a vândut casa mi-a spus clar că nu are de unde să-mi înapoieze banii. Am fost păcălit nu mai am ce să fac. Este posibil să fie şi o înţelegere a lor pentru a mă păcăli, dar nu ştiu sigur. M-am împrumutat în bancă 15.000 de lei, iar acum sunt bun de plată”, a spus Augustin Văduva.

Pe Augustin Văduva şi Augustina Mandoc îi desparte doar un gard, ei fiind vecini. Augustin Văduva spune că nu a ştiut exact cum stau lucrurile între mamă şi fiică şi atâta timp cât notarul i-a spus că actele sunt în regulă a acceptat să cumpere casa. Cum de nu a ştiut că vecina lui trăieşte, nu a reuşit să ne explice.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: