Şi-a înjunghiat tatăl ca să îşi salveze mama din pumnii acestuia

Nenorocirile în care tineri cu vârste tot mai fragede sunt implicate în desfăşurarea acestora par a fi tot mai dese la nivel de judeţ. O elevă de 17 ani din Bumbeşti Jiu este implicată acum într-o anchetă penală, după ce ieri dimineaţă şi-a înjunghiat tatăl cu un cuţit, în încercarea de a-şi apăra mama care era bătută de bărbat. Scena s-a produs sub ochii altor două fete pe care adulţii le aveau, soţii fiind în proces de divorţ.

Minora a dat ieri o declaraţie procurorului şi poliţiştilor care se ocupă de acest caz, fără a fi pusă sub acuzare, după cum menţionează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, inspector Daniel Tică. Acesta afirmă doar că „există indicii” pentru posibila comitere a infracţiuni de tentativă de omor, fără ca pe parcursul zilei să fie pusă vreo persoană sub acuzare. Dumitru Dumitrescu, în vârstă de 39 de ani, tatăl minorei, a ajuns ieri dimineaţă la spitalul judeţean din Târgu Jiu cu un cuţit înfipt în spate, soţia acestuia fiind şi ea internată la spitalul din Bumbeşti Jiu. Conform anchetatorilor şi unor martori din dosar, bărbatul a venit acasă în jurul orelor 4.00 şi şi-a luat soţia la bătaie, moment în care fiica lor a luat un cuţit şi l-a înfipt în acesta. Cei doi soţi erau în divorţ şi au trei fete, eleva de 17 ani fiind cea mai mare dintre acestea.

Căsnicie distrusă de alcool

Femeia agresată povestea ieri de pe patul de spital că viaţa ei devenise un calvar în ultimii ani alături de bărbatul pe care l-a iubit în ultimele două decenii. „Eram împreună de 18 ani, dar în ultimii ani a devenit de nerecunoscut. A început să bea şi mă bătea mereu. Nu m-am dus la Poliţie pentru că îmi era ruşine, deşi aveam în casă numai bătăi şi scandaluri. Acum a venit acasă cu maşina, deşi era băut, şi m-a luat la bătaie. A intrat în casă şi a dat în mine, iar eu am fugit în stradă ca să scap. M-a prins în stradă şi m-a băgat în curte, unde a dat iarăşi în mine. După aia nu mai ştiu pentru că a venit fata, iar el m-a mai lovit odată, m-a strâns de gât şi eu am leşinat, după care m-am trezit la spital. Chiar nu ştiu ce au făcut ei acolo în perioada asta”, spunea femeia.

Dumitru Dumitrescu a refuzat să facă vreo declaraţie pe această temă, dar celelalte vorbe rostite de rude şi vecini îl incriminează pe el. Soacra acestuia spune că şi ea trăieşte cu teama în sân pentru că pe lista celor care le încasa de la bărbatul bătăuş se afla şi ea. „Totul timpul mă certa şi mă bătea şi pe mine pe motiv că ascundeam fetele la mine în beci. Că cică ce cautau ele la mine, de parcă vroia să le las să le omoare el în bătaie. Mergea mai tot timpul băut, iar acum a venit chitit ca s-o omoare pentru că erau în divorţ. Am înţeles că fata a sărit ca să îşi apere mama, pentru că altfel o omora, acolo în stradă o lăsa lată. Ea şi aşa mai are şi alte lovituri pe care le-a căpătat dintr-un accident rutier pe care el l-a făcut fiind băut. Bine că a fost fata ca să-i despartă, chiar şi cu cuţitul, pentru că altfel era moartă”, povesteşte soacra bărbatului.

Puţini vecini au ştiut de scandal

Vecinii celor doi soţi aflaţi în divorţ au rămas fără cuvinte ieri dimineaţă când au văzut maşinile Poliţiei la aceştia la poartă. Puţini dintre ei ştiau exact ce se întâmplase cu câteva ore înainte. „Am ieşit din curte ca să mă duc la pâine şi am văzut maşina Poliţiei la ei la poartă. Am înţeles că fata nu a putut altfel să despartă mama de tată. El a venit băut, a luat-o pe femeia la bătaie şi norocul ei a fost că i-a venit fata în ajutor”, spunea Eufrosina Tănase. Acum fata de 17 ani este în vizorul anchetatorilor, ea urmând să fie supusă şi unei expertize psihiatrice. Singurele veşti bune de care aceasta are parte vin de la spitale, medicii care îl îngrijesc atât pe bărbat, cât şi pe femeie, dând asigurări că niciunul dintre aceştia nu are viaţa pusă în pericol.

Femeia este la spitalul din Bumebeşti Jiu, acolo unde ieri jurnaliştii au reuşit cu greu să intre în instituţia sanitară şi asta nu pentru că şefii nu ar fi dat dovadă de transparenţă. Birocraţia cea de toate zilele şi dorinţa celor de la spital de a schimba nişte cearşafuri pe la pacienţi pentru ca în poze să fie toate bune şi frumoase, deşi unitatea medicală este preferată cel puţin de către gravide pentru a naşte acolo în defavoarea celei de la Târgu Jiu, au făcut ca aşteptatul pe la poartă să se prelungească nepermis de mult. Purtătorul de cuvânt, medicul Diana Pătrăşcoiu ne-a precizat în cele din urmă că pacienta se simte bine. „Pentru dumneaei nu s-a solicitat o ambulanţă, ci a fost adusă cu maşina personală de nişte vecini. Avea în special un tremur al membrelor din cauza situaţiei în care s-a aflat. A fost investigată şi în timp s-a mai liniştit, putând chiar să povestească la Poliţie ce i s-a întâmplat”, a menţionat purtătoarea de cuvânt. Şi medicii de la Târgu Jiu au muncit din greu pentru a-l menţine în viaţă pe bărbatul înjunghiat, mai ales că un plămân al acestuia a fost atins de cuţitul mânuit de fiica sa. Cei doi soţi se vor face bine în cele din urmă, însă, din nefericire, drumul pe care au pornit împreună cu aproape două decenii în urmă se încheie brusc şi violent pentru fiecare dintre ei. Pe cărări necunoscute rămân cele trei fete minore pe care aceştia le au, singura lor vină părând să fie în acest moment că nu au avut noroc în viaţă, cel puţin până acum.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: