Și când ne-o fi mai rău să ne fie ca lui Năstase!

Tare îmi e că românul nu s-a născut poet, cum zice o vorbă din bătrâni. De fapt, s-a născut infractor. Poet a devenit ulterior, ca să-i mai scadă din pedeapsă. Uniunea Scriitorilor ar trebui să trimită niște mulțumiri publice DNA-ului. Fără contribuția procurorilor, atâtea cărți esențiale pentru literatura română ar fi rămas nescrise.

Dinel Staicu și Adrian Năstase și-au conturat o operă serioasă grație iluminării din locul în care, paradoxal, razele nu prea ajung. Iar Nuțu Cămătaru de-abia a intrat, stați. Nu vă mirați dacă va ieși de-acolo mai devreme decât era preconizat, cu un manual de cămătărie sau cu vreun dicționar român – șmecheresc, ceva. Cât despre Victor Ponta, în caz că face vreodată vreo prostie, cred că e deja absolvit. I se poate anula orice pedeapsă doar pentru doctoratul ăla de excepție.

Cât despre Adrian Năstase, vorba catolicilor: habemus popo! A ieșit ca ghioceii, la început de primăvară. Vestitorul nu al primăverii, ci al norilor pe cerul țării. Acum, că deținutul politic s-a eliberat și și-a mai făcut și reclamă la cele două cărți scrise, nu putem decât să așteptăm răbdători să revină, adus de furia populară, într-un post de conducere. Unul mare, poate cel mai mare. Va fi din nou bine, vom avea din nou un lider autoritar și vom scăpa de presa asta incomodă și băsistă. Practic, va fi ca pe vremea lui Năstase. Să vă fie de bine!

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: