Şi medicii se plâng de condiţiile din spitale

Condiţiile din spital îi nemulţumesc pe pacienţii care vin să se trateze, dar mai ales pe medicii care lucrează la fel ca acum zeci de nai.

Deşi unele secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu au fost reabilitate şi dotate cu aparatură medicală, unele au fost uitate de conducerea unităţii spitaliceşti. Secţia de Boli Infecţioase este cea mai vechie secţie a spitalului, iar aici nu s-au făcut îmbunătăţiri de ani de zile.

Nici la Secţia Oftalmologie condiţiile nu sunt prea bune. Mai grav este faptul că aici cadrele medicale îşi cumpără din salariu instrumentarul pentru intervenţiile chirurgicale.

Secţia de Boli Infecţioase este cea mai veche Secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Vechimea locaţie a depăşit de mult o sută de ani, iar condiţiile de aici sunt pe măsură. Pereţi jupuiţi, sobele care au scăpări de gaze, noptiere care stau să cadă şi paturi şubrede. „Secţia asta este cea mai veche şi cred că arată cel mai rău din tot spitalul. Nu a fost reabilitată niciodată. Mereu am primit promisiuni că se va face, dar cu promisiunile am rămas. Acum că au venit bani de la Ministerul Sănătăţii mai avem o mică speranţă. Acum 10-11 ani o parte din secţie a fot igienizată dacă pot să spun aşa. Nu avem apă caldă, pereţii sunt plini de igrasie, iar vopseaua de pe ei cade. Noptierele, paturile şi saltele sunt de când e secţia. Sunt rupte şi deteriorate. Sobele sunt pe gaze, nu avem aceiaşi temperatură peste tot. Mai au şi scăpări de gaze. Geamurile şi uşile nu se închid bine“, povesteşte Vasilica Ionescu, medic şef.

Pacienţii sunt traumatizaţi de această secţie „Aici e iadul de pe pământ. Am mai fost internată în spital, dar aşa ceva nu am văzut niciodată. Să nu mai zic de medicamente că le cumpărăm pe toate. Nu este frică să nu pice sobele sau tavanul pe noi. Nu vrem lux, dar măcar strictul necesar“, spunea un pacient.

Îşi cumpără singuri instrumentarul

La secţia Oftalmologie medicii se gospodăresc singuri. De la spital nu au mai primit ustensile de cel puţin zece ani. „Ne-au promis că o să ne reabiliteze secţia, dar noi avem o altă problemă. Nu am mai primit instrumentar pentru intervenţiile chirurgicale de mai bine de zece ani. În aceste condiţii, noi am fost obligaţi să ne cumpărăm propriul instrumentar din banii noştri. O ustensilă este de câteva sute de euro. Şi le achiziţionăm de pe la conferinţele internaţionale. Noi lucrăm în spital cu instrumentar cumpărat de noi”, a declarat Dana Vodislav, medic şef la Oftalmologie.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: