Simpozionul SOS Oltenia, organizat săptămâna viitoare

Prefectul de Gorj Liviu Andrei a declarat ieri că simpozionul SOS Oltenia va fi organizat joi sau vineri la sediul Instituției Prefectului, în sala B. Andrei speră că aici se vor găsi alternative pentru Gorj. ”Nu știu care zonă din țara asta mai face astfel de lucruri bune. Mai mult decât atât, această zonă dă țării peste 90% din cărbunele pe care îl consumă anumite termocentrale. În condițiile respective se impune o astfel de abordare a problematicii, un SOS, un semnal de alarmă în Oltenia pentru că aceste rezerve naturale ale țării nu sunt nelimitate“, a menţionat prefectul.

Simpozionul va avea loc săptămâna viitoare. „Va fi organizat pe două părți. Una dintre părți va fi prezentată de partenerii sociali, altă parte de specialiști. Fiecare dintre noi, fie că sunt specialiști din minerit, energie sau turism, parlamentari, autoritate publică locală sau județeană trebuie să se implice pentru a dezvolta județul Gorj“, a declarat Andrei. Acesta a mai spus că va fi invitat ministrul Economiei Lucian Bode, un secretar de stat şi ministrul Turismului. „Ne interesează oamenii care cunosc problematica și care pot să ne dea niște soluții“, a adăugat acesta.

„Avem lângă noi tot timpul partenerii sociali, care au judecat foarte bine, specialiștii și această megastructură, Complexul Energetic Oltenia, ce trebuie înființat ca unitate puternică în această zonă pe o perioadă limitată, până la 30 de ani, cât avem stocurile în pământul Gorjului, iar partea a doua se referă la oportunitățile pe care le oferim în plus gorjenilor. Aici trebuie să discută, despre Rânca, o zonă turistică pe care trebuie să o fructificăm, să o dezvoltăm foarte- foarte tare, să folosim Complexul Brâncuși și turismul monahal. De toate trebuie să vorbim și aici vreau să invit săptămâna viitoare principalii factori, parlamentarii la o discuție despre aceste teme, să le punem pe hârtie și să le prezentăm Guvernului“, a declarat prefectul Liviu Andrei la Interviurile Infinit FM.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: