Sind Jilţ trimite angajaţii în concedii fără plată

Veştile rele se ţin lanţ pentru angajaţii Sind Jilţ, unde 174 de oameni vor fi disponibilizaţi. Şi cei care rămân la serviciu vor avea de suferit, pentru că vor fi trimişi în concedii fără plată.

Anunţul a fost făcut la Gorj TV de fostul senator Ion Ruşeţ, întors acum la munca sindicală. Ruşeţ susţine că cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia au redus comenzile către Sind Jilţ cu 40% fără o notificare prealabilă. „În aceste condiţii, societatea este la un pas de colaps financiar. Pentru a evita acest colaps, angajaţii care rămân vor fi trimişi în concedii fără plată, pentru ca aceia care vor fi concediaţi să poată face preavizul legal”, a explicat Ion Ruşeţ. Mai mulţi telespectatori ai postului de televiziune, angajaţi ai Sind Jilţ, au încercat să afle dacă sunt soluţii pentru ei, dar Ruşeţ, care a pierdut rău alegerile pentru un nou mandat de senator, le-a recomandat să se adreseze celor pe care i-au votat. „Nu mai sunt în măsură să rezolv aceste probleme. Mă aştept ca politicienii şi partidele care au primit votul în zona Mătăsari să rezolve gravele probleme sociale care se anunţă în această zonă”, a spus Ion Ruşeţ.

Minprest vrea să facă angajări

Sindicatele miniere au mai multe firme care prestează servicii pentru minerit şi toate vor fi grav afectate în următoarea perioadă, ca urmare a reducerilor comenzilor din partea CE Oltenia. Mai norocoşi vor fi cei de la Minprest, unde directorul Gabriel Giorgi speră să păstreze cele 1.100 de locuri de muncă, ba chiar să facă angajări dacă va semna un nou contract cu Sucursala Rovinari. „Minprest este copilul CEO. Ar fi culmea să se înstrăineze banii, pentru că profitul nostru ajunge la Complex, care este acţionarul nostru. Sperăm să păstrăm locurile de muncă, iar dacă vom semna noul contract, vom avea nevoie de noi angajaţi: 8 la spălătorie, 17 supraveghetori la centralele termice, câţiva electricieni. Dar să aşteptăm mai întâi semnarea contractului”, a spus Gabriel Girogi, director Minprest.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: