Sindicalist de la Edilitara: Am cerut majorare de 18%, nu de 10%!

Liderul de sindicat al angajaţilor de la societatea Edilitara, din cadrul primăriei, Constantin Popescu, a făcut ieri o serie de completări la declaraţiile directorului Alexandru Zaharia. De fapt, Popescu este nemulţumit că Zaharia a declarat că sindicatele au cerut o majorare de 10 procente, când de fapt au solicitat 18%.

Alexandru Zaharia, directorul Edilitara, a anunţat că cei 520 de angajaţi ai societăţii vor primi salarii mai mari începând cu data de 1 ianuarie 2013, iar  liderii sindicali au cerut o creştere cu 10%. “Liderii sindicali au cerut o mărire a salariilor cu 10%. Nu ştim dacă va fi exact acest procent, însă cu siguranţă salariile angajaţilor vor fi majorate începând cu data de 1 ianuarie când va intra în vigoare noul contract colectiv de muncă. Salariile angajaţilor de la SC Edilitara au rămas aceleaşi de trei ani de zile şi este normal să fie majorate”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara.

Liderul Sindicatului Lucrătorilor din Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice  Gorj, Constantin Popescu, spune că, cel mai probabil directorul Zaharia a făcut o confuzie atunci când a spus că sindicatele au cerut 10 la sută. „L-am şi sunat pe domnul director şi mi-a spus că cel mai probabil dvs. aţi înţeles greşit. Sindicatele au cerut o majorare de 18 la sută, nu 10 la sută. Nu puteam cere aşa puţin. Am făcut o adresă la Statistică de unde am aflat că inflaţia este de 16% şi atunci am cerut 18%. Cred totuşi că până la urmă salariile vor fi majorate cu 12 procente, după negocieri“, a declarat sindicalistul, Popescu având încredere că administraţia îi va satisface doleanţele.

SALARII

Societatea are 520 de angajaţi, cu salarii cuprinse între 700 de lei şi 1450 de lei. Societatea este pe profit, iar sindicalistul crede că majorarea corectă ar fi de 12 procente.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: