Ciobotărică mai aşteaptă după sentinţă

Pronunţarea unei sentinţe în dosarul în care sunt judecaţi foşti şefi ai Complexului Energetic Oltenia, în frunte cu fostul director general Laurenţiu Ciobotărică, pare tot mai îndepărtată după ce, la termenul de marţi, a mai fost dată o amânare în dosarul respectiv. Avocaţii au invocat o excepţie de neconstituţionalitate şi aşa au mai câştigat cel puţin un termen în favoarea clienţilor lor, deşi pledoariile finale erau aşteptate înainte ca judecătorul de caz să ia o decizie cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia inculpaţilor.

La ultimele două termene, DNA nu a avut un procuror de caz ori a avut unul nou care, normal, a dorit să studieze dosarul şi, astfel, amânările au curs în favoarea lui Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie, şef la Divizia Minieră, şi a Dorinei Jianu, fostă şefă a juriştilor din companie. Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu pentru că i-ar fi oferit plăţi compensatorii de aproape 130.000 de lei fostului şef al Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, pentru a-l îndepărta din companie.

DNA spune că plăţile au fost ilegale pentru că o eventuală decizie de acordare a acestora nu trebuia luată de structura din care făceau parte Ciobotărică şi Antonie, la acel moment inclusiv Medinţu fiind membru în Comitetul Director.

Vizualizări: 605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: