Sindicaliştii carierelor nerentabile convinşi că SNLO îi trădează

Vestea că cele trei exploatări, cariera Husnicioara, mina Motru şi cariera Berbeşti, nu ar intra în Complexul Energetic Oltenia a căzut ca un trăsnet asupra sindicaliştilor de la cele trei unităţi. Aceştia susţin că nimeni nu i-a consultat în luarea unei decizii, ba mai mult sunt siguri că Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) încearcă să se descotorosească acum de unităţile respective. Aceştia au vorbit şi despre o verificare de la minister ce avea drept scop clasificarea unităţilor. Rezultatul clasificării pare să fie surprinzător.

Victor Munteanu, lider de sindicat la cariera Husnicioara, spune că au fost astfel de discuţii însă fără a fi implicaţi în vreun fel. Mai mult, acesta aruncă vorbe grele la adresa deputatului Severus Militaru spunând că „este un deputat care nu ştie nimic”. Cât despre filialele cu personalitate juridică, Munteanu spune că ar accepta o astfel de soluţie numai în cazul în care termocentrala de la Halânga ar intra în Complexul Oltenia. “Au fost doar nişte discuţii, pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic. Sigur că dacă termocentrala de la Halânga ar intra în complexul Oltenia am fi poate de acord cu filialele cu personalitate juridică”, a menţionat Victor Munteanu. 

Păunescu: „SNLO vrea o singură unitate din Gorj”

Liderii de sindicat de la Berbeşti cred însă că este vorba de o trădare din partea SNLO care nu doreşte alături de ea decât o unitate din Gorj în acest nou proiect. „Este o opoziţie prin care probabil reprezentanţii din Gorj nu doresc aceste unităţi lângă ei, aşa cred, în rest nu-mi explic. Treaba asta cu rentabilitatea este doar opinia anumitor oameni care doresc o singură unitate din Gorj”, a declarat Ilie Păunescu, sindicalist la cariera Berbeşti. Acesta a făcut referire şi la o clasificare a unităţilor miniere ce aparţin SNLO din punct de vedere al realizărilor care a fost ataşată documentaţiei privind înfiinţarea Complexului Oltenia. Potrivit lui Păunescu, din clasificare reiese că unităţile din Vâlcea şi Mehedinţi sunt cu mult peste cariera Roşia, considerată de SNLO cea mai productivă. „Se vede clar în clasificarea care a fost ataşată la proiectul de hotărâre că unităţile din Mehedinţi şi Vâlcea sunt deasupra carierei Roşia care este, aşa cum zic ei, cea mai bună carieră din bazinul Oltenia. În clasificarea asta a unităţilor din punct de vedere al realizărilor, cariera Roşia, care este supra tehnologizată stă foarte prost la realizări”, a declarat Ilie Păunescu. 

DEZMINŢIRE

Sindicaliştii de la cariera Roşia nu ştiu de nici o clasificare a unităţilor miniere şi nici nu cred că a ieşit mai prost decât unităţile din Vâlcea şi Mehedinţi. „Acum vă aud de o astfel de clasificare, treburile astea se vorbesc din bugete. Şi în plus dacă era aşa, că stă prost la realizări de ce se mai băgau atâţia bani în tehnologizarea ei”, a declarat Vasile Bordei, liderul Sindicatului Roşia.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: