Sindicaliştii din Minprest forţează integrarea în CE Oltenia

Peste 800 de angajați ai societății Minprest au răspuns la chestionarele împărțite de sindicaliști în urmă cu câteva săptămâni. Chestionarele au fost deja centralizate și se pare că oamenii au ales toți același lucru, integrarea în Complexul Energetic Oltenia. Sindicaliștii spun că acțiunea de convingere a ministerului să îi încorporeze și pe ei în noua structură energetică nu se vor opri aici mizând pe alegerile din acest an.

Angajații din Minprest au avut de răspuns la două întrebări, dacă vor integrarea în CE Oltenia sau dacă preferă plățile compensatorii. Peste 95% au optat pentru prima variantă. ”Era firesc și ne așteptam la un astfel de rezultat. Oamenii vor să aibă unde munci nu vor bani să stea acasă. Au răspuns la chestionare 800 de angajați, 99% au răspuns că vor integrarea în CEO. Este ca și cum i-ai întreba dacă preferă să meargă cu un Mercedes sau o Dacia. Sperăm să ni se dea un răspuns favorabil în cele din urmă”, a declarat Ștefan Godeanu, lider de sindicat la Minprest.

Fără restructurări în 2012

Sindicaliștii susțin că de fapt voința politică nu este atât de mare pentru integrarea Minprest în CE Oltenia. Mizează însă pe faptul că anul acesta este an electoral și că politicienii nu vor permite lăsarea a o mie de suflete pe drumuri. În plus, liderii de sindicat spun că în mod sigur anul acesta va fi ferit de disponibilizări. ”E societate mare, în jur de 1.000 de salariați și s-ar putea să avem noroc anul acesta fiind an electoral sigur nu vor fi restructurări și se va găsi o soluție și pentru noi”, a precizat Godeanu.

VARIANTE

Sindicalistul vorbește despre mai multe variante care s-ar fi vehiculat în interiorul societății. ”Se spunea la un moment dat că vor să integreze Minprest ca o subunitate a SNLO dar este dificil pentru că ar fi o discrepanță între drepturile salariale. Pentru noi ar fi cea mai bună variantă. Oricum chestionarele au fost făcute ca un suport pentru acțiunile noastre viitoare”, a declarat Ștefan Godeanu, sindicalistul de la Minprest.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: