Sindicaliştii din SMEO se întorc la FNME

Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), condus de Gabriel Căldăruşe, a pierdut sute de membri în ultima perioadă. O astfel de situaţie se întâlneşte la Cariera Roşia, acolo unde circa 300 sute de membri SMEO au trecut de partea sindicatului afiliat la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). Şi migraţiile de acest gen continuă. „Vin en-gros”, a spus mai în glumă, mai în serios Cristian Lădaru, liderul FNME de la cariera Roşia. Gabriel Bălăceanu, lider SMEO pe zona Rovinari, a spus că dacă sindicaliştii zonali îşi fac treaba, nu ar avea de ce să piardă din membrii de sindicat.

Liderii FNME spun că membrii SMEO de la Cariera Roşia, şi nu numai, au migrat în masă în ultima perioadă şi că zi de zi înregistrează noi membri de sindicat. „Vin la kilogram, vin en-gros! La Peşteana a venit tot depozitul de cărbune. Noi, la EMC Roşia, avem până acum cel puţin 700 de persoane care sunt ai noştri, cu adeziuni, cu tot ce trebuie. Am trimis la CEO pentru vreo 500 să ne bage şi nouă cotizaţia, că aşa ne-au promis Medinţu şi Antonie. Cam 250 sunt veniţi de la SMEO. I-am ademenit cu inteligenţa. Până la începutul anului vom avea peste 800 de membri”, a declarat Cristian Lădaru, preşedintele Sindicatului Liber EMC Roşia.

Sunt voci care spun că membrii SMEO au fost tentaţi de pachetele oferite de cei de la FNME în luna decembrie. Lădaru spune că nu acesta ar fi motivul, ci faptul că membrii SMEO şi-au dat seama că acest sindicat nu luptă pentru drepturile lor. „Am dat pachete în toţi anii, de sărbători. Valoarea unui pachet este de 56 de lei de persoană. Am dat deja aproape 600 şi dăm în continuare la cei care nu au luat. Dăm pachete pentru copii, dulciuri, dar şi o şampanie pentru membrii de sindicat. Au venit mulţi datorită situaţiei care este în complex şi datorită minciunilor afişate de Ciurel cu sindicatul lui, SMEO. Mulţi ne-au zis că o să vină după sărbători la noi ca să nu creadă lumea că vin la noi pentru pachete”, a mai spus Lădaru.

Bălăceanu: Dacă ne vedem de treabă, nu pleacă oamenii 

Gabriel Bălăceanu, lider SMEO pe Departamentul Rovinari, a spus că nu ştie care este situaţia la Cariera Roşia pentru că nu răspunde de zona respectivă. “Nu e problema mea, conducerea sindicatului, domnul Priporeanu ar trebui să spună ce se întâmplă acolo. Dacă este seriozitate şi dacă noi, liderii, ne vedem de treabă, nu o să plece oamenii. După părerea mea, după negocierea Contractului Colectiv de Muncă va apărea un fenomen de desindicalizare, pentru că din ce văd nu sunt lucruri care să ne facă onoare”, a comentat Bălăceanu.

Ovidiu Priporeanu, liderul sindical al SMEO la Cariera Roşia, nu a putut fi contactat pentru a comenta acest subiect.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: