Sindicaliștii din SNLO încep astăzi negocierile contractului de muncă

Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) a convocat ieri comisiile de negociere a contractului colectiv de muncă. Întâlnirea are loc astăzi la sediul Societății Naționale a Lignitului Oltenia (SNLO) începând cu ora 11.00 și participă atât comisia din rândul sindicatelor cât și comisia din rândul administrației.

Situația contractelor de muncă pare însă să fie în ceață pentru mai toți sindicaliștii și asta pentru că unii spun că actualul contract colectiv de muncă este valabil până la 31 decembrie, iar alții spun ca expiră la 1 noiembrie anul acesta. Unul dintre sindicaliștii care spune că actualul contract de muncă expiră luna viitoare este Victor Munteanu, responsabil pe departamentul Mehedinți. „Contractul expiră pe 1 noiembrie și ne întâlnim astăzi să cerem prelungire. E o negociere. Convenabil ar fi să încheiem un alt contract, cu alte prevederi dar să vedem, asta vom negocia”, a declarat Victor Munteanu. Pe de altă parte însă, colegul său de la Roșiuța, Nelu Roșca susține că actualul contract colectiv de muncă expiră la 31 decembrie, lucru confirmat și de secretarul general al USMO, Gheorghe Etăgan. „Ne-a venit un convocator cum că se întrunesc comisiile de negociere. Actualul contract este valabil până la 31 decembrie dar comisia trebuie să lucreze din timp astfel încât să se stabilească condițiile în care se vor purta negocierile. Astăzi vom vedea”, a declarat Nelu Roșca, liderul Sindicatului Roșiuța.

Iniţial sindicatele blocaseră negocierea contratelor în aşteptarea Complexului Energetic Oltenia. 

COMISIE

Din comisia de negociere a sindicaliștilor fac parte Marin Condescu, Gheorghe Etăgan, Nelu Roșca, Vasile Bordei, Dumitru Pârvulescu, Victor Munteanu, Cristi Fluerătoru, Cristinel Popescu, Constantin Ureche, Ilie Păunescu, Nicolae Bădița. 

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: