Sindicatele acuză: Ciurel conduce CEO de parcă ar fi în insolvență!

Laurențiu Ciurel era potrivit pentru funcția de lichidator judiciar, nu de manager, judecând după ultimele sale declarații. Potrivit liderului sindical Ion Rușeț, Laurențiu Ciurel are drept model în management pe Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, firmă băgată în insolvență la începutul guvernării USL. Numai că, Laurențiu Ciurel este manager la o companie ce nu se află încă în insolvență.  

"Încerc să fac şi eu ce face Borza, dar cu mai puţină gălăgie", a declarat Laurențiu Ciurel la un seminar pe energie.

Prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Ion Rușeț, a declarat că Laurențiu Ciurel face mereu comparații cu activitatea lui Remus Borza. “Tangențial, la ultimele două întâlniri pe care le-am avut s-au făcut multe trimiteri la activitatea domnului Borza și multe comparații pe care le-a făcut domnul Ciurel referitor la Hidroelectrica, măsurile pe care le aplică domnul Borza și măsurile pe care ar trebui să le aplice dumnealui, dar s-a referit la concedieri. Nu a fost spus cuvântul insolvență, dar au fost trimiteri tangențiale și date despre activitatea domnului Borza”, a declarat Ion Rușeț.

Mai mult, Rușeț spune că declarațiile lui Ciurel privind situația financiară a companiei sunt contradictorii. În discuțiile de la București susține înregistrarea unui profit de milioane de euro, iar acasă, la Gorj, anunță reduceri de salarii și program din cauza situației dezastruoase. “Este în contradicție cu ultima declarație a domnului Ciurel care vorbește despre o creștere a profitului de 67% față de anul trecut și estimează un profit de 35 de milioane de euro. O asemenea declarație, pe care dânsul a făcut-o, este în totală contradicție cu motivația pe care ne-o prezintă acum, că această companie se află într-o situație dezastruoasă, că s-a încadrat pe pierderi, ar fi nevoie să intre în insolvență. Sunt contradictorii declarațiile domnului Ciurel la București și cele pe care ni le prezintă nouă”.

“Nu poți să ai o declarație la București să spui că o să ai 35 de milioane de euro profit și să vii aici și să spui că lucrurile stau prost”, a adăugat Rușeț.

PIERDERI

Federația Mine Energie a cerut o situație cu rezultatele financiare ale companiei, pe primele patru luni. Vineri, 24 mai, a fost ultima zi, însă conducerea sindicatului nu primise documentele. Rușeț a mai spus că au fost informați că pe aprilie compania este pe minus în activitatea de exploatare.

INSTANȚĂ

Ion Rușeț a mai spus că administrația nu renunță la tăierea salariilor personalului TESA și că directorul Laurențiu Ciurel i-a trimis la instanță.

REFERENDUM

FNME va consulta membrii de sindicat, cu privire la viitoarele acțiuni. „Vrem să consultăm toți salariații. La sfârșitul săptămânii vom lua în discuție privind organizarea unui referendum, cu privire la viitoarele acțiuni”, a spus Rușeț.

“Este cutremurător să spună că face și el ca Borza, dar cu mai puțină gălăgie. Borza conduce o societate în insolvență. Ciurel cred că vrea să bage CEO în insolvență. CE Oltenia nu este în insolvență. Trebuie să fie mai atent la ce spune”

Dian Popescu, senator PNL

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: