Sindicatele de la Protecţia Copilului negociază contractele de muncă

Sindicatele ce reprezintă angajaţii Direcţiei Generale de Protecţie şi Asistentă Socială (DGASPC) Gorj au început negocierile cu instituţia privind noile contracte colective de muncă. Cei peste 1000 de angajaţi speră să obţină prin aceste negocieri printre multe altele şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, sporuri sau bani pentru servirea unei mese pe zi. 

Cele şase sindicate care reprezintă cei peste o mie de angajaţi ai DGASPC Gorj, din care 900 de angajaţi sunt personal contractual şi circa 100, funcţionari publici, au început negocierile cu reprezentanţii instituţiei în vederea încheierii contractului colectiv de muncă sau a acordului colectiv de muncă. “În această perioadă am început negocierea unui contract colectiv de muncă, la solicitarea sindicatelor. Negocierile avansează încet, pentru că s-au schimbat prevederile codului muncii. Aşteptăm să fie promulgat”, a precizat Ninela Gruia, director adjunct DGASPC Gorj.

Asistenţii sociali vor alocaţie de hrană

Dat fiind faptul că după pierderea sporurilor în instanţă, salariile angajaţilor DGASPC Gorj s-au redus simţitor, sindicaliştii speră să poată obţine prin semnarea acestor contracte şi acorduri colective de muncă câteva beneficii pentru salariaţi. ”Pentru personalul contractual dorim un spor care poate fi de maxim 30%, o alocaţie de hrană de 9 lei pe zi şi refacerea capacităţii de muncă în sumă de 100 de lei pe lună. Pentru funcţionarii publici dorim îmbunătăţirea contractului de muncă, alocaţia de hrană şi refacerea capacităţii de muncă”, a comentat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din instituţie. 

Dacă vor reuşi să ajungă la un acord cu instituţia şi vor semna contractele şi acordurile colective, toate beneficiile vor fi suportate din bani de la Consiliul Judeţean Gorj, care are calitatea de ordonator de credite.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: