Sindicatele miniere, lăsate fără om în conducerea Minprest

Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii Minprest Serv Rovinari a decis ieri înlocuirea lui Vasile Bordei din consiliul de administraţie al societăţii, ca urmare a decesului liderului de sindicat. În locul lui a fost numit un om al administraţiei CE Oltenia, Bebe Cornel Irod, deşi postul revenea sindicatelor, care deţin 5% din acţiuni. Cei de la Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia intenţionau să desemneze săptămâna viitoare o persoană pentru postul respectiv.

Consiliul de administraţie al Minprest este compus din cinci membri, din care patru reprezentau acţionarul majoritar CE Oltenia: Ion Răuţ, Ion Surdu (preşedinte CA), Nelu Roşca şi Gavrilă Pop, iar liderul sindical de la Cariera Roşia, Vasile Bordei, reprezenta mai multe sindicate care au în mod egal acţiuni la societate, cumulate ajungând la 5%:  FNME, SC Iniţiativa Grup SRL, Sindicatul Liber Cariera Lupoaia, Sindicatul Liber Cariera Roşiuţa, SC Rosind Impex SRL, Sindicatul Minier Berbeşti, USMO, Sindicatul Liber EMC Roşia şi Sindicatul Minerul EMC Rovinari. Deşi acestea din urmă trebuiau să propună înlocuitorul lui Bordei, se pare că administraţia a luat locul, numindu-l pe Bebe Cornel Irod, şef la Compartimentul Strategie în CEO, care n-are nicio legătură cu sindicatele menţionate mai sus.

O parte din liderii sindicatelor acţionare la Minprest au spus că nu ştiau de faptul că AGA a ales noul membru de sindicat şi că plănuiau în următoarea perioadă să facă o propunere în acest sens.

Roşca nu ştie despre decizia AGA

Interesant este că acţionarul majoritar, CE Oltenia, a luat locul care revenea sindicatelor, dar în paralel a cedat un loc al său sindicalistului Nelu Roşca. “Nu ştiu cine a făcut propunerea, o să aflu când avem consiliu de administraţie. În ceea ce mă priveşte, dânşii au făcut o propunere. Nu reprezint pe dumnealor, reprezint societatea”, a spus Nelu Roşca.

Decizia Adunării Generale a Acţionarilor a intrat în vigoare cu data de 31 ianuarie, odată cu aprobarea noului membru al consiliului de administraţie.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: