Sindicatele şi administraţia au hotărât ce fac minerii în ianuarie

Sindicatele din minerit şi administraţia au încheiat ieri un protocol prin care au stabilit programul de activitate al minerilor din prima lună a anului 2011. Prima lună din 2011 nu arată prea bine, unii dintre mineri având concediu prelungit şi cu o lună.

Administraţia explică măsurile luate şi spun că survine în urma cantităţii de cărbune estimată că va fi în stoc la 31 decembrie 2010. Se pare că la este vorba despre o cantitate de peste 750.000 de tone de cărbune.

Aşadar, potrivit protocolului programul de activitate se va relua la 10 ianuarie. Subunităţile SNLO, EC Berbeşti, EC Alunu, UVA Rovinari, Mina Motru şi CRPF, Săcelu activitatea de producţie se va relua în data de 31 ianuarie. Activitatea de livrări va fi reluată pe 3 ianuarie şi se va lucra în funcţie de solicitările din partea beneficiarului.

În perioada 1 ianuarie-10 ianuarie 2011 se va lucra la activitatea de pază, control aeraj, evacuări ape, menţinerea în siguranţă a utilajelor şi a drumurilor de acces.

Tot în ianuarie 2011 salariaţii de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la EC Roşia, EC Peşteana, EC Lupoaia, EC Roşiuţa, EC Husnicioara, Baza de Aprovizionare, ELCFU vor fi programaţi la serviciu 21 de posturi, care vor fi acoperite în pontaj sub mai multe forme, concediu de odihnă, posturi efectiv lucrate, timp nelucrat dar plătit sau timp nelucrat şi neplătit.

Prima lună a anului vine cu zece zile de concediu de odihnă şi alte zece de întrerupere activitate pentru angajaţii de la Berbeşti, Alunu, Mina Motru, UVA Rovinari şi CRPFM Săcelu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: