Sistemul de iluminatul din Novaci, modernizat

Peste 200 de noi lămpi au fost montate de-a lungul şoselelor DN 67C şi DJ 665. Investiţia a fost realizată de primăria Novaci, cu fonduri alocate de la bugetul local. Datorită acestor noi lămpi, participanţii la trafic vor avea o mai bună vizibilitate noaptea pe zonele respective, iar facturile la energia electrică se vor reduce la jumătate. Iluminatul a fost deja pornit pe cele două sectoare de drum.

Lămpile care au fost înlocuite aveau o vechime de peste 20 de ani. Autorităţile locale din Novaci au înnoit vechiul sistem de iluminat cu lămpi de o calitate mult mai bună, cu eficienţă mai mare. Fiecare lampă este garantată pentru minim 50 mii ore de funcţionare. “ Pot să informez turiştii care vor tranzita localitatea Novaci că tot ce există Transalpina pe porţiunea de drum de la Km 8.2 la Km 16, tot ce înseamnă iluminat public a fost refăcut, înlocuit. Este vorba de un sistem de iluminare mult mai apreciabil din punctul de vedere al calităţii. Lămpile care au fost iniţial pe stâlpi au fost relocate pe alte străzi ale localităţii. La fel pot să spun şi despre drumul judeţean de sub munte care tranzitează localitatea, a fost făcut întreg iluminatul, în primul rând pentru a reda o ţinută plăcută a acestui sector şi era nevoie fiindcă fostele lămpi aveau un consum destul de mare”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci.  

Costurile reduse aproape la jumătate

Conform autorităţilor locale, nu doar că iluminarea va fi mai bună pe cele două sectoare de drum, dar şi sumele plătite pentru energie vor fi mai mici. “Pot să spun că în condiţiile actuale a scăzut factura şi a crescut eficienţa. Consumul se reduce undeva la 48% faţă de cele vechi. Lucrările au început în data de 2 octombrie şi s-au finalizat în 20 octombrie. Noul sistem a fost pus în funcţiune. Sunt 222 de lămpi de capacităţi diferite. Şi podurile existente care traversează Gilortul sunt iluminate”, a mai spus primarul.

COSTURI

Investiţia va fi amortizată în circa trei ani. Modernizarea sistemului de iluminat a costat  62 mii euro. Conform autorităţilor locale, în viitor, şi sistemul de iluminat de pe alte străzi din oraş va fi modernizat.  

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: