SNLO, târâtă în instanţă de jurista care a semnat contractul cu Best

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a fost dată în judecată de o fostă angajată a unităţii pentru recuperarea unor sporuri de mobilitate. Diana Dumitraşcu este nimeni alta decât cea care a semnat contractul cu firma Best Recuperare Creanţe, firmă de pe urma căreia SNLO mai trage şi în ziua de azi. Directorul Direcţiei de Resurse Umane din cadrul companiei, Constantin Lăzăroiu, spune că aceasta nu poate avea câştig de cauză pentru că sporuri de mobilitate pe care aceasta le solicită nu s-au dat niciodată în SNLO.

Diana Dumitraşcu era şefa Departamentului Legislaţie din cadrul SNLO însă la începutul anului 2009, ca urmare a schimbării structurii organizatorice a companiei, aceasta a fost schimbată de pe funcţie pe postul de consilier juridic. Noua funcţie nu a fost deloc pe placul juristei pentru că, aşa cum povesteşte Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane din SNLO, aceasta nu a mai venit la serviciu, beneficiind de tot felul de concedii medicale. „Dânsa s-a disponibilizat în septembrie 2009 şi în prezent e avocat. Conform legislaţiei în vigoare, ea poate cere sporul acesta pe ultimii trei ani înainte de depunerea acţiunii în instanţă adică de la 1 iunie 2008 până în septembrie 2009 când s-a disponibilizat. Era şef departament legislaţie, dar a fost schimbată de pe funcţie”, a declarat Constantin Lăzăroiu. Cert este că în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a fost acordat niciodată spor de mobilitate, deci acţiunea acesteia este nefondată. „Nimeni din SNLO nu a beneficiat de spor de mobilitate, el este prevăzut în codul muncii şi în contractul colectiv este trecut pentru că prin comisia de validare se va stabili cine ar putea să beneficieze prin aprobarea directorului general”, a adăugat Constantin Lăzăroiu. Diana Dumitraşcu a fost de negăsit ieri pentru un punct de vedere.

PREJUDICIU

Diana Dumitraşcu este cunoscută de opinia publică fiind cea care în anul 2008 a semnat, în calitate de jurist, contractul cu firma Best Recuperare Creanţe, cea care a adus prejudicii de sute de miliarde Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Aceasta împreună cu alţi angajaţi din cadrul companiei au fost puşi sub urmărire penală din cauza acestui contract.  

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: