Social - democraţii de la Gorj nu ies din cuvântul şefului Ponta

Pentru social-democraţii gorjeni cuvântul şefului e lege. Astfel, nimeni nu se împotriveşte deciziei conducerii partidului de a se alia cu liberalii şi conservatorii pentru doborârea Guvernului. Preşedintele partidului, Victor Ponta, a precizat clar că cei ce vor contesta această decizie vor fi alungaţi din partid. Potrivit preşedintelui executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, urmează ca în data de 5 februarie să aibă loc noi discuţii privind formarea alianţei PSD-PNL-PC. 

Deputatul Mugurel Surupăceanu vrea alianţă deoarece consideră că este o soluţie pentru a scăpa de „ciuma portocalie“, aşa cum numeşte el actualul Guvern. „Este o soluţie foarte bună pentru a încerca să limităm efectele dezastrului pe care-l produce acuma alianţa PDL-UNPR- UDMR şi desigur o alternativă pentru viitoarele alegeri când sperăm să preluăm puterea“, a precizat Surupăceanu.

El consideră că liberalii, social-democraţii şi conservatorii gorjeni se vor înţelege la împărţeala „ciolanului“. „Nu cred că vor fi nemulţumiri pentru că nu trebuie să ţinem cont de orgoliile persoanelor şi să ne gândim la interesul general pentru că în opinia mea este loc pentru toată lumea. Nu cred că este o problemă faptul că vom avea candidaţi comuni, un om de valoarea de la PSD - PNL sau PC nu va fi dat la o parte”, este de părere deputatul Mugurel Surupăceanu.

„O participare paritară ne-ar dezavantaja“

Alţii cred că pe plan local partidul are de pierdut. Spre exemplu, Gheorghe Milosteanu se teme că va pierde fotoliul de consilier judeţean în urma formării acestei alianţe de centru dreapta însă nu se opune. „Eu sunt întru totul de acord cu formarea acestei alianţe. Acum sigur că pot fi şi nemulţumiri din partea unora de la nivelul judeţului Gorj întrucât fiind vorba de o participare paritară ne-ar dezavantaja deoarece, spre exemplu, în momentul de faţă noi avem 16 consilieri judeţeni, iar PNL nu are decât 6, în urma unei alianţe balanţa trebuie să fie egală. Dacă asta este decizia centrală ne subordonăm, la nivelul judeţului Gorj avem de pierdut, dar dacă la nivelul altor judeţe avem de câştigat este bine“, a precizat acesta.

Călinoiu: „Împărţirea funcţiilor nu va fi o problemă“

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, este de acord cu preşedintele partidului, Victor Ponta, de a alunga din partid pe cei ce vor contesta formarea ACD. „Atâta timp cât există nişte reguli şi un statut care funcţionează pentru toţi membrii organizaţiei trebuie ca toţi să respectăm ce s-a hotărât. Colaborarea în plan local de această dată vă asigur că va fi una foarte bună. Împărţirea funcţiilor nu va fi o problemă“, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj. El a spus că în data de 5 februarie la nivel central vor avea loc noi discuţii privind formarea acestei alianţe şi imediat după ce social - democraţii de la centru îşi vor da mână cu liberalii şi conservatorii se va forma alianţa şi pe plan local.

 „Ai dreptul să îţi spui părerea, ai dreptul să votezi, dar, în momentul în care se ia o decizie, trebuie să mergi cu echipa. Dacă nu, nu e nicio supărare, ne despărţim“

Victor Ponta, preşedinte PSD

„Nu pot să spun că dacă mie nu-mi convine trebuie să fiu împotrivă, chiar dacă nu mi-ar conveni eu sunt de acord“

Gheorghe Milosteanu, vicepreşedinte PSD Gorj

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: