Social-democratul Râbu, numit director la Mina Motru

Liderul PSD Vasile Râbu este noul director al Minei Motru. Acesta îl înlocuieşte pe Cristian Năsărâmbă, care a ieşit la pensie. Râbu a mai condus în ultimii ani unitatea minieră de subteran de la Motru şi are şi el condiţii de pensionare. Mina Motru va fi închisă în martie 2014. La Mina Motru lucrează 317 persoane. 

Surse din interiorul companiei spun că la Mina Motru au fost presiuni din partea conducerii CE Oltenia de a ieşi la pensie, însă fostul director Năsărâmbă neagă aceste informaţii. „Mai mulţi salariaţi ai minei Motru care au împlinit vârsta de 45 de ani şi au lucrat 20 de ani în subteran în condiţii speciale de muncă, au primit notificări de a semna de bună voie plecarea la pensie, în caz contrar fiind ameninţaţi cu desfiinţarea posturilor“, spune un director din CE Oltenia.

Contactat telefonic, fostul director Năsărâmbă a declarat că a ieşit la pensie de bunăvoie, în data de 2 octombrie.

Şi Vasile Râbu a confirmat numirea sa în funcţia de director la Mina Motru. „Da, este adevărat. Din data de 3 decembrie“, a declarat acesta, menţionând că această mină va fi închisă în martie 2014.

Vasile Râbu a fost director la EMC Motru, după care a fost retrogradat la funcţia de consilier al directorului general Daniel Antonie de la Divizia Minieră.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: