Societate fără acte-n regulă

O societate comercială din Târgu-Jiu a funcţionat de trei luni de zile fără nicio problemă, fără să înregistreze veniturile obţinute şi fără casă de marcat fiscală. Fapta a fost depistată în urma controalelor efectuate de comisarii Gărzii Financiare Gorj, care au dispus pe lângă amendă contravenţională şi sistarea activităţii până la intrarea în legalitate.

Florin Ninu, directorul coordonator adjunct al Gărzii Financiare Gorj, spune că este vorba de o societate care avea două puncte de lucru în municipiu: „Agentul economic a motivat gestul său prin faptul că a dorit mai întâi să vadă dacă-i merge afacerea şi apoi să se înregistreze cu acte-n regulă. Deşi activitatea de comerţ cu amănuntul se desfăşura încă din luna noiembrie 2009 prin două puncte de lucru, societatea nu utiliza aparate de marcat şi nu conducea evidenţe contabile privind veniturile obţinute”. Drept urmare, agentul economic s-a ales şi cu sesizare penală pentru neînregistrarea şi nedeclararea veniturilor obţinute, estimându-se astfel un prejudiciu de 3.227 lei impozit pe profit. Ca să se afle exact cu cât a fost prejudiciat bugetul statului, actul de control a fost înaintat sub formă de sesizare penală la organele de cercetare şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj.

Au fost depistaţi alţi trei agenţi economici care deţineau şi comercializau ţigări şi băuturi alcoolice fără să fie marcate fiscal. În total, săptămâna trecută au fost verificaţi 60 agenţi economici, dintre care 49 au primit sancţiuni contravenţionale de 73.000 lei, totalul amenzilor aplicate şi-al sumelor de bani confiscate în această perioadă situându-se în jurul valorii de 1 miliard lei vechi.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: