Societate târgujiană cu 13 angajaţi la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a identificat săptămâna trecută nu mai puţin de 41 de persoane care munceau fără forme legale de angajare. Cei mai mulţi au fost identificaţi în cadrul unei societăţi din Târgu Jiu care angajase la negru 13 persoane. Inspectorii ITM au sancţionat numai firmele care au făcut astfel de angajări.

Inspectorii ITM au aplicat amenzi în valoare de 131.000 de lei numai în patru zile de controale la firmele din Târgu Jiu, 126.000 de lei din aceştia fiind contravaloarea amenzilor pentru munca la negru. Aceştia spun că acest fenomen a cam luat amploare în ultima perioadă tocmai de aceea şi numărul controalelor s-a intensificat. „Săptămâna trecută au fost aplicate un număr de 13 sancţiuni la angajatorii care lucrau cu persoane fără forme de angajare. Au fost depistate 41 de persoane care desfăşurau activitate fără forme legale iar acei angajatori au fost sancţionaţi cu amendă de 126.000 de lei. Valoarea totală a sancţiunilor, incluzând şi alte sancţiuni, a fost de 131.000 de lei”, a declarat George Romanescu, director ITM Gorj.

Recordul a fost bătut de o firmă din Târgu Jiu care desfăşura activitate cu nu mai puţin de 13 angajaţi la negru. „La o societate din Târgu Jiu au fost găsite 13 persoane fără forme legale de angajare, aceasta fiind sancţionată cu amendă de 39.000 de lei. Este un caz mai aparte, sunt mai multe persoane depistate. Au fost controale efectuate împreună cu reprezentanţii poliţiei şi jandarmeriei pe exploatări forestiere”, a adăugat George Romanescu.

Angajatorii nu au scăpat nici de controalele pe Sănătate şi Securitate în Muncă unde au aplicat un număr de opt sancţiuni în valoare de 16.000 lei. Inspectorii au identificat un număr de 41 de deficienţe şi au sancţionat şase angajatori.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: