Societăţile din Gorj se redresează

Numărul societăţilor care şi-au suspendat activitatea din cauza resurselor financiare este în continuă scădere. În momentul de faţă aproximativ 13.000 de societăţi comerciale îşi desfăşoară activitatea la nivelul judeţului Gorj. De la începutul anului şi până în prezent aproximativ 900 de societăţi au anunţat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj că au decis să îşi înceteze activitatea. Făcând o comparaţie cu anii precedenţi, numărul acestora este în continuă scădere. Dacă în luna septembrie a anului trecut s-au înregistrat 76 de astfel de cazuri, în luna septembrie a acestui an, doar 25. „De la începutul anului şi-au suspendat activitatea un număr de 939 de societăţi, comparative cu anul precedent se înregistrează o scădere, în 2009 înregistrându-se în aceeaşi perioadă 1083 de astfel de situaţii”, a spus Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. 

Cele mai multe societăţi care şi-au suspendat activitatea continuă să fie cele  care prestează activităţi în domeniul construcţiilor, transporturilor şi al prestaţiilor de servicii.

Specialiştii apreciază că odată cu sosirea sezonului rece, numărul societăţilor care îşi suspendă activitatea, să crească.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: