Şoferii gorjeni, verificaţi de RAR

Poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu specialiştii Registrului Auto Român (RAR) au acţionat ieri pe principalele şosele din judeţul Gorj pentru a verifica starea tehnică a autovehiculelor oprite în trafic. Această acţiune are ca scop prevenirea evenimentelor rutiere produse din cauza stării autoturismelor. Vizate au fost maşinile vechi. Şoferii s-au obişnuit cu astfel de controale, unii au avut emoţii, iar alţi deloc.

Oamenii legii au verificat valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, funcţionarea sistemelor de iluminare, a celor de semnalizare, precum şi identificarea vehiculelor cu defecţiuni la sistemul de rulare, mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare. „Acţiunea coordonată la nivel naţional de către Direcţia Rutieră, are ca obiectiv reducerea accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora produse pe fondul defecţiunilor tehnice. Până în acest moment în judeţul Gorj nu au avut loc evenimente rutiere care să aibă ca şi cauză defecţiuni tehnice ale autovehiculelor”, spune Robert Vigaru, inspector SPR Gorj.     

Poliţiştii au oprit în trafic în special autoturisme vechi. Majoritatea şoferilor, traşi pe dreapta de oamenii legii au avut emoţii, mai ales că mulţi dintre ei au avut depăşiri la emisia de noxe. „Ne opresc mereu în trafic. Chiar dacă avem maşini vechi, în proporţie de 90% sunt în stare bună de funcţionare. Am avut depăşire la emisia de noxe. Mereu îmi fac probleme când mă opreşte poliţia, că ei mereu găsesc câte ceva să ne amendeze”, spunea un şofer.

În urma controlului au fost depistaţi 10 conducători auto care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, mai exact anvelope uzate, defecţiuni la sistemul de iluminare şi la mecanismul de direcţie. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 2.8801 lei, iar ca măsuri complementare au fost retrase 20 certificate de înmatriculare şi reţinut în vederea suspendării un permis de conducere.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: