Soluţii pentru angajaţii de la Finanţe care au picat testarea profesională

Nouă funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au picat testarea profesională organizată la Craiova. Pentru cei nouă angajaţi care nu au reuşit să treacă de proba scrisă se vor căuta soluţii până la 1 august pentru a nu fi lăsaţi fără loc de muncă. La nivelul DGFP Gorj vor fi reduse 25 de posturi.

Până la găsirea unei soluţii, aceştia vor face parte din Corpul de rezervă al funcţionarilor publici. „De asemenea până la  1 august 2011, când va intra în vigoare noul stat de funcţii,  se vor căuta soluţii pentru reducerea cheltuielilor, asigurând în acelaşi timp  eficientizarea activităţii DGFP Gorj. Una dintre variante ar fi externalizarea serviciului de curăţenie, iar pentru restul de personal se va face o analiză întrucât sunt şi persoane în prag de pensionare”, precizează Luminiţa Penciu.

Note mici

Proba scrisă din cadrul testării profesionale aproape i-a înjumătăţit pe angajaţii de la Finanţe, ale căror posturi au fost supuse reorganizării. „Numărul de posturi se va reduce de la 493 la 468. În acest scop s-a  impus susţinerea  unei  testări a competenţelor profesionale. Proba scrisă s-a susţinut vineri, 15 iulie 2011. La această probă s-au înscris 27 de candidaţi, s-au prezentat 26,  iar unul a fost absent. În urma probei scrise s-au înregistrat 17 admişi şi nouă respinşi. Cel mai mare punctaj a fost de 72 de puncte, iar cel mai mic a fost de 12 puncte”, spune Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj. Cea mai mare concurenţă a fost pe posturile de inspector principal responsabil cu activitatea de control persoane fizice, unde se pare că s-au înregistrat şi cei mai mulţi respinşi. Conform regulamentului, punctajul minim pentru promovarea probei scrise era de 50 de puncte. Cea mai uşoară probă s-a dovedit a fi cea orală, la care toţi participanţii au fost admişi. Cei respinşi la proba scrisă nu au mai avut voie să susţină interviul. „Luni, 18 iulie 2011 s-a  susţinut proba orală-interviul, la care au participat cei 17 candidaţi admişi. În urma interviului s-a stabilit punctajul final. Cel mai mare punctaj a fost de 172  puncte, iar cel mai mic a fost de 135,33 puncte”, mai menţionează Luminiţa Penciu.

REORGANIZARE

În prima etapă a procesului de reorganizare a DGFP Gorj s-au desfiinţat cinci administraţii financiare teritoriale, respectiv Bumbeşti-Jiu, Ţicleni, Turceni, Tismana şi Hurezani, iar  cea de-a doua etapă presupune realizarea unui nou stat de funcţii pentru o mai bună eficientizare a activităţii.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: