Şomaj tehnic şi în zona Motru. Mii de mineri acasă!

Şi minerii de la Carierele Roşiuţa şi Lupoaia, dar şi cei de la subteran vor intra în şomaj tehnic, după cei de la Berbeşti şi Husnicioara. În total, peste 5000 de persoane. Chiar dacă decizia va fi luată astăzi, în mod oficial, în şedinţă de Directorat, minerii din Motru au fost deja anunţaţi de liderii de sindicat că va fi întreruptă activitatea pe parcursul lunii aprilie şi o parte din luna mai. Cei de la subteran vor sta acasă între 1 aprilie- 5 mai şi cei de la Roşiuţa şi Lupoaia între  14 aprilie- 12 mai.

Şomajul tehnic în unele sucursale ale CE Oltenia este de înţeles judecând după situaţia companiei din ultimele luni în ceea ce priveşte vânzarea de energie, însă este greu de înţeles modul în care sunt luate şi comunicate aceste măsuri. Liderii de sindicat din zona Motru nu au putut fi contactaţi telefonic nici miercuri şi nici marţi, dar au anunţat oamenii că intră în şomaj tehnic, iar directorii carierelor spun că nu ştiu nimic. „Nu s-a luat o decizie oficială. Astea sunt zvonuri. Dacă a anunţat oamenii poate are domnul preşedinte (n.red- Nelu Roşca, lider de sindicat Roşiuţa) mai multe informaţii decât mine“, a declarat Ion Ghiga, directorul de la Roşiuţa. Şi ar putea avea, mai ales că unele surse spun că minerii intră în şomaj tehnic la solicitarea liderilor sindicali.

„Discuţiile care s-au purtat cu membrii Directoratului au fost că în luna aprilie nu va fi şomaj tehnic numai în condiţiile în care sindicatele şi administraţia din exploatările miniere ar solicita acest lucru“, a declarat Ion Ruşeţ, precizând că nu ştie despre vreo decizie în acest sens. Şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, declara într-o emisiune că în aprilie nu vor intra în şomaj decât dacă vor cere salariaţii acest lucru. Ruşeţ a confirmat însă că cei 300 de mineri de la subteran vor sta acasă între 1-18 aprilie, urmând ca de pe 19 aprilie să continue şomajul completat cu concediu de odihnă până pe 5 mai.

INACTIVITATE

Doar angajaţii de la Jilţ, care au stat două luni acasă, cei de la termocentrală şi cei din bazinul Rovinari nu vor intra în şomaj tehnic în aprilie şi mai. Ei vor avea doar cele opt zile de zile de concediu de odihnă. De la 1 aprilie până pe 5 mai sunt în şomaj tehnic şi minerii de la Berbeşti şi Husnicioara.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: