Somaţi din greşeală să plătească impozite în Mehedinţi

O simplă greșeală a unei funcționare a Primăriei Orșova i-a pus pe drumuri și le-a dat emoții inutile unor gorjeni care s-au trezit cu datorii către bugetul localității menționate, fără să aibă vreo proprietate pe acolo. Gicu Prejneanu locuiește în Motru și, conform adevărul.ro, are mama domiciliată în comuna mehedințeană Șișești. Pe femeie o cheamă Ana Prejneanu, iar la sfârșitul lunii trecute a primit oficial o adresă din care afla că datorează peste 3000 de lei drept impozit pentru un teren de 2,5 hectare. Nimeni din familie nu știa însă nimic despre o astfel de proprietate și, ca urmare, motreanului nu i-a mai rămas decât să urce în mașină și să pornească spre Orșova pentru a afla care este adevărul.
Omul a reușit să lămurească repede lucrurile, o simplă verificare a celor de la Primărie arătând că la mijloc este o confuzie. Proprietară era Ana Prejneanu din Drobeta Turnu Severin, nu din Șișești. „Trăim în ţara lui Papură-Vodă, cu funcţionari publici care îşi bat joc de cetăţeni, inventând din neglijenţă şi indolenţă taxe aiurea. Cine plăteşte pentru acest incident? Mă întreb cum ar fi ieşit mama din această situaţie dacă nu avea cine să o ajute”, a menționat pentru sursa citată Gicu Prejeanu.
Gorjeanul a revenit ulterior acasă și i-a arătat mamei sale câteva cuvinte scrise cu mâna pe somația de plată de către funcționara care a greșit, bătrâna liniștindu-se când a citit că „Prejneanu Ana, nu are datorii la bugetul local Orşova”, virgula pusă între subiect și predicat aparținând celei care a greșit și adresa de expediere a somației.   

Vizualizări: 333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: